Sukiyaki

Elkészítési idő: 65 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Sukiyaki
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg vékonyra szeletelt marhahátszín
30 dkg selyemtofu
10 dkg csíkokra vágott kínai kel
10 dkg cérnametélt
vagy
10 dkg száraz rizstészta
1 és ¼ dl forró víz
5 dl forrásban lévő víz
4 szál ferdén vékonyra szeletelt újhagyma
2 teáskanál olaj
másfél evőkanál kristálycukor
2 evőkanál mirin
1 és ¼ dl szójaszósz
1 dkg szárított shiitake gomba
1 szál hosszában félbevágott, szeletelt póréhagyma
1 teáskanál dashipor

Elkészítés:

1. A shiitake gombát 1,25 dl vízzel leforrázzuk, és 20 percig ázni hagyjuk. Szárazra nyomkodjuk, a gombás áztatóvizet félretesszük. A szárakat eldobjuk, a gombafejeket felszeleteljük. Közben leforrázzuk a tésztát, és 6-7 percig, állni hagyjuk, amíg megpuhul, végül lecsepegtetjük.

2. Közepes lángon felforrósítunk egy teflonbevonatú wokot, beleöntjük az olajat, és az edényt körbeforgatjuk, hogy mindenütt érje az olaj. Beledobjuk a póréhagymát, és 1-2 percig főzzük, amíg megpuhul. Felöntjük a csirke- és a dashilevessel (ehhez 1 teáskanál dashi granulátumot feloldunk 5 dl forrásban lévő vízben), szójaszósszal, mirinnel, cukorral ízesítjük, majd beletesszük a gombát és az áztatófolyadékot is. Felforraljuk, ezután mérsékeljük a lángot, és lassú tűzön 5 percig főzzük.

3. Hozzáadjuk a kínai kelt, és újabb 5 percig főzzük. Ezután következik a 2 cm vastag kockákra vágott tofu és a hátszín, majd 2 perc múlva ellenőrizzük, hogy elkészült-e a hús. Akkor jó, ha megfő, de a zamatát sem veszti el. A tésztát a tányérokba tesszük és rámerjük a levest. Újhagymával meghintve tálaljuk.

Csirkehúsleves

Kép nélkül
150 dkg csirkecsont
3.5 dl víz
3 gerezd szeletelt fokhagyma
2 szelet friss gyömbér
4 szál újhagyma

1. A csirkecsontokat megmossuk, és egy nagy leveses lábosba vagy fazékba tesszük.

2. A vízzel felengedjük, csendesen főni hagyjuk. 30 percig főzzük, közben leszedjük a felszínén összegyűlt habot.

3. Beledobjuk a fokhagymát, az 1 cm-es gyömbérszeleteket és a újhagyma összezúzott fehér részét, és finoman gyöngyözve, félig lefedve 180 percen keresztül főzzük.

4. Finom lyukú szitán leszűrjük és megvárjuk, amíg kihűl. Éjszakára befedjük, és a hűtőbe tesszük. Amikor megdermedt, leszedjük róla a zsírt.

Sukiyaki
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 7334 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
Sukiyaki
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
twitter