Ötfűszeres serpenyős sertéshús

| Sertésragu kínai kellel receptek
Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Ötfűszeres serpenyős sertéshús
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
másfél teáskanál kínai ötfűszer-por
50 dkg csíkokra vágott szűzpecsenye
38 dkg friss spagetti
vagy
30 dkg összevágott kínai bébibordáskel
vagy
30 dkg összevágott kínai kel
1 db vékonyra szeletelt piros húsú paprika
2 gerezd zúzott fokhagyma
2 evőkanál olaj
3 teáskanál frissen reszelt gyömbér
6 szál szeletelt újhagyma
2 evőkanál rizsbor
2 teáskanál rizsliszt
2 evőkanál hoisin-szósz
1 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál szezámolaj
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A tésztát 1 percig forrásban lévő vízben főzzük. Leöntjük róla a vizet, leöblítjük, és visszatesszük a lábosba. Belekeverjük a szezámolaj felét.

2. A gyömbért, az ötfűszerkeveréket és a rizslisztet egy tálba tesszük, sózzuk, borsozzuk, és jól összekeverjük. Beletesszük a húst, és jól megforgatjuk benne.

3. Erős lángon felforrósítjuk a wokot, beleöntjük az olaj felét, és körbefuttatjuk az edény oldalán. Adagokban beletesszük a húst, és keverés közben 5 percig sütjük, amíg a hús megpuhul. Kivesszük a wokból. Hozzáadjuk a maradék olajat, a fokhagymát, paprikát, bordáskelt, az újhagymát, és állandó keverés közben 3 percig fonnyasztjuk, amíg megpuhulnak.

4. Visszatesszük a húst a wokba, belekeverjük a rizsbort, a hoisinmártást, a szójaszószt és a maradék szezámolajat, és 2 percig csendesen főni hagyjuk. Beletesszük a tésztát, és tálalás előtt óvatosan felmelegítjük.

Ötfűszeres serpenyős sertéshús
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2069 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
Ötfűszeres serpenyős sertéshús
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
recepttár