Kínai batyus tésztaleves

Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg tojásos, száraz metélt tészta
1 teáskanál szezámolaj
2 szál ferdén vékonyra szeletelt újhagyma
2 dkg friss, vékonyra szeletelt gyömbér
dl rizsbor
4 szál szeletelt újhagyma
3 gerezd durvára vágott fokhagyma
2 teáskanál friss, reszelt gyömbér
2 teáskanál kukoricaliszt
1 dl világos szójaszósz

Elkészítés:

1. A darált húst, az újhagymát, fokhagymát, gyömbért, kukoricalisztet, 1,5 teáskanál szójaszószt és 1 evőkanál rizsbort háztartási robotgépbe tesszük, és simára keverjük.

2. A keverékből egy teáskanálnyit egy wontonlap közepére teszünk, a széleket enyhén megkenjük vízzel. Mindegyik oldalát felemeljük, és szorosan a töltelék köré nyomkodjuk, hogy batyut kapjunk belőle. A műveletet elvégezzük a maradék töltelékkel és tésztalapokkal is.

3. A húslevest egy nagy wokba öntjük, gyömbérrel ízesítjük, és közepes-nagy lángon felforraljuk. Belekeverjük a maradék szójaszószt és a bort is.

4. Közben egy nagy lábosban vizet forralunk. Mérsékeljük a lángot, beletesszük a wonton-batyukat, és kb. 1 percig csendesen forraljuk, vagy amíg megfőnek, és a felszínre emelkednek. Szedőkanállal kiemeljük a batyukat, és félretesszük. Ismét felforraljuk a vizet, beletesszük a tojásos tésztát, és 3 perc alatt éppen csak puhára főzzük. Leöntjük róla a vizet és leöblítjük.

5. A gyömbérszeleteket kivesszük a levesből, majd beletesszük a wonton-batyukat, és 2 percig gyöngyözve forraljuk, vagy amíg a felszínre emelkednek és felforrósodnak. Beletesszük a tésztát is, hogy ismét felmelegedjen.

6. A levest és a batyukat elosztjuk hat nagy tányérba, megszórjuk a külön félretett újhagymával, és mindegyik adagra csurgatunk egy pár csepp szezámolajat, ízlés szerint.

Csirkehúsleves

Kép nélkül
150 dkg csirkecsont
3.5 dl víz
3 gerezd szeletelt fokhagyma
2 szelet friss gyömbér
4 szál újhagyma

1. A csirkecsontokat megmossuk, és egy nagy leveses lábosba vagy fazékba tesszük.

2. A vízzel felengedjük, csendesen főni hagyjuk. 30 percig főzzük, közben leszedjük a felszínén összegyűlt habot.

3. Beledobjuk a fokhagymát, az 1 cm-es gyömbérszeleteket és a újhagyma összezúzott fehér részét, és finoman gyöngyözve, félig lefedve 180 percen keresztül főzzük.

4. Finom lyukú szitán leszűrjük és megvárjuk, amíg kihűl. Éjszakára befedjük, és a hűtőbe tesszük. Amikor megdermedt, leszedjük róla a zsírt.

Kínai batyus tésztaleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1898 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
Kínai batyus tésztaleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
google+