Ötfűszeres kacsaleves somentésztával

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Ötfűszeres kacsaleves somentésztával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db bőrös kacsamell
1 teáskanál kínai fűszerkeverék
20 dkg somentészta
1 teáskanál földimogyoró-olaj
Csillagánizzsal ízesített húsleves:
3 evőkanál friss, apróra vágott korianderzöld
5 szál összevágott újhagyma

Elkészítés:

1. A sütőt mérsékelten melegre, 200 °C-ra előmelegítjük. A kacsamellről lenyesegetjük a felesleges zsírt, majd mindkét oldalát enyhén bedörzsöljük kínai fűszerkeverékkel.

2. A wokot nagy lángon felforrósítjuk, beleöntjük az olajat és megforgatjuk az edényt, hogy az oldalát is érje. A kacsamelleket bőrös felükkel lefelé a wokba helyezzük, és közepes lángon 2-3 percig sütjük, vagy amíg ropogós barnára nem pirulnak. Megfordítjuk, és a másik oldalát is 3 percig pirítjuk. Áttesszük egy tepsibe, és bőrös oldalával felfelé még 8 percig sütjük, közepesre vagy átsültre, tetszésünk szerint.

3. Közben a csirkehúslevest a csillagánizzsal fűszerezve, egy tiszta teflonbevonatú wokba öntjük. Felforraljuk, majd levesszük a lángot, és fedő alatt további 5 percig főzzük. Beleszórjuk az újhagymát és a koriandert, és még 5 percig a lángon hagyjuk.

4. A tésztát forrásban lévő vízben kb. 2 perc alatt puhára főzzük. Lecsepegtetjük és elosztjuk négy nagy tányérba. A levest a tésztára merjük, és mindegyik tányérba teszünk egy szelet kacsamellet.

Csirkehúsleves

Kép nélkül
150 dkg csirkecsont
3.5 dl víz
3 gerezd szeletelt fokhagyma
2 szelet friss gyömbér
4 szál újhagyma

1. A csirkecsontokat megmossuk, és egy nagy leveses lábosba vagy fazékba tesszük.

2. A vízzel felengedjük, csendesen főni hagyjuk. 30 percig főzzük, közben leszedjük a felszínén összegyűlt habot.

3. Beledobjuk a fokhagymát, az 1 cm-es gyömbérszeleteket és a újhagyma összezúzott fehér részét, és finoman gyöngyözve, félig lefedve 180 percen keresztül főzzük.

4. Finom lyukú szitán leszűrjük és megvárjuk, amíg kihűl. Éjszakára befedjük, és a hűtőbe tesszük. Amikor megdermedt, leszedjük róla a zsírt.

Ötfűszeres kacsaleves somentésztával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1459 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
Ötfűszeres kacsaleves somentésztával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
lexikon