Fenyérfüves kókusztejleves wonton-batyuval

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A díszítéshez:
ízlés szerint friss korianderzöld
A wonton-batyuhoz:
30 dkg tisztított, nyers garnélarák
1 db kissé felvert tojás
2 szál finomra aprított újhagyma
2 evőkanál finomra vágott zeller
1 evőkanál friss, összetépkedett thai bazsalikom
2 evőkanál finomra aprított korianderzöld
Az alapléhez:
12 dkg durvára vágott zeller
1 fej durvára vágott vöröshagyma
30 dl víz
15 dkg tisztított csirkecsont
Az erőleveshez:
3 szál fenyérfű
¼ dl kókusztej
2 evőkanál tom yam paszta
1 evőkanál halszósz
1 evőkanál zöldcitromlé
2 kisebb friss, finomra vágott piros chilipaprika
6 db friss, zöld kaffircitromlevél
1 evőkanál reszelt pálmacukor

Elkészítés:

1. Az alaplé elkészítése: vizet öntünk egy nagy fazékba, beletesszük a csirkecsontot, a hagymát és a zellert, és közepes lángon lassan felforraljuk. A felszínen összegyűlt habot leszedjük. Mérsékeljük a lángot és 60 percig csendesen főzzük, időnként lehabozzuk. Finom lyukú szitán leszűrjük a levest, és hagyjuk kihűlni. Folpack fóliával letakarjuk, és éjszakára a hűtőbe tesszük. A megdermedt zsírréteget leszedjük a felszínéről.

2. A wonton-batyuk elkészítéséhez összekeverjük a finomra vágott garnélahúst a korianderrel, a bazsalikommal, a zellerrel és az újhagymával. A wontonlapokat egy tiszta pulton kiterítjük. Mindegyik lap közepére egy púpos teáskanál rákkeveréket helyezünk. A tésztalapok széleit enyhén bekenjük a felvert tojással. A széleket felemeljük, szorosan a töltelék köré nyomkodjuk, és batyut készítünk belőle. Elkészítjük a többi batyut is, összesen 24 darabot.

3. A wokot közepes lángon felforrósítjuk, belenyomjuk a tom yam krémet, és 10 másodpercig pirítjuk, vagy amíg illatozni kezd. Fokozatosan adagolunk hozzá 1 liter levest, és addig keverjük, amíg összeelegyednek, majd nagy lángon felforraljuk. A lángot közepesre mérsékeljük, majd a fenyérfű felszeletelt fehér részével, zöldcitromlevéllel, chilivel, kókusztejjel ízesítjük, és 5 percig főzzük csendesen. Belekeverjük a cukrot, a zöldcitromlét és a halszószt.

4. Óvatosan beletesszük a wonton-batyukat, és 2 percig főzzük, vagy amíg jól megfőnek. A batyukat szűrőkanállal kiszedjük, és minden tányérba öt darabot teszünk. Rámerjük a levest, és friss korianderzölddel díszítjük.

A megmaradt alaplevet lefagyasztjuk.
Fenyérfüves kókusztejleves wonton-batyuval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1327 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
Fenyérfüves kókusztejleves wonton-batyuval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
cikkek