Tátorjánsaláta feketekagylóval
Szalat iz morszkoj kapusztyi i midij
Elkészítési idő:
45 perc
Munkaidő: 25 perc
könnyen elkészíthető
drága



Adag: 4 főre
ízlés szerint köménymag
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint só
A díszítéshez:
ízlés szerint főtt garnélarák
ízlés szerint salátalevél
Elkészítés:
1. A tátorjánt megmossuk, annyi vízzel felöntjük, hogy épp belepje, beleöntjük az ecetet, és puhára főzzük. Ha kihűlt, csíkokra vágjuk.
2. A felforrósított olajban megsütjük a fokhagymát és a sárgarépát, majd hozzáadjuk a paradicsomkockákat, az egészet néhány percig együtt pároljuk.
3. Beletesszük a kagylóhúst meg a tátorjánt, sóval, borssal és köménnyel fűszerezzük, még kb. 5 percig tovább pároljuk. Salátalevelekre rendezzük, és ízlés szerint főtt garnélával díszítjük.