Kemencében sült tengeri pérhal

Pilengasz szapetcsonnij v duhovke

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Kemencében sült tengeri pérhal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
75 dkg hámozott, szeletelt burgonya
1 db 100 dkg-os, konyhakész tengeri keszeg
vagy
1 db 100 dkg-os, konyhakész aranydurbincs
vagy
1 db 100 dkg-os, konyhakész pérhal
6 szem fekete bors
2 evőkanál liszt
4 evőkanál puha vaj
4 evőkanál olaj
másfél dl tejföl
ízlés szerint
A tűzdeléshez:
15 dkg szalonna

Elkészítés:

1. Egy tepsit kikenünk olajjal, a burgonyát egyenletesen elosztjuk benne, kissé megsózzuk. A halat bevagdaljuk, szalonnával megtűzdeljük. Körben bevajazzuk, és a sütőrácsra helyezzük.

2. A rácsot közvetlenül a tepsi fölé toljuk, és 200 fokra előmelegített sütőben sütjük a halat, hogy szaftja a burgonyára csepeghessen. Kb. 10 perc múlva megszórjuk a liszttel és a borsszemekkel, majd további 10 percig sütjük.

3. Ha kéreg képződött a halon, leöntjük tejföllel, majd még 10 perc alatt készre sütjük. A burgonyával tálaljuk. (Régen kemencében sütötték így a halat.)

Kemencében sült tengeri pérhal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1656 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
Kemencében sült tengeri pérhal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
szólj hozzá, értékelj