Hal sárgarépával

Riba sz morkovju

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Hal sárgarépával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg reszelt sárgarépa
80 dkg tőkehalfilé
vagy
7 és ¼ dl olaj
4 nagyobb fej karikára vágott vöröshagyma
másfél dl tejföl
1 dl majonéz
1 és ¼ dl halalaplé
5 dkg zsemlemorzsa
vagy
5 dkg liszt
vagy
10 dkg liszt
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A halfilét kb. 5x5 cm-es darabokra vágjuk. A lisztet (vagy fele lisztet-fele zsemlemorzsát) összekeverjük sóval, borssal. Beleforgatjuk a haldarabokat, és jól felforrósított olajban aranyszínűre sütjük. Kivesszük, félretesszük.

2. A visszamaradt olajban megpároljuk a hagymakarikákat, hozzáadjuk a reszelt sárgarépát, rövid ideig együtt sütjük.

3. Összekeverjük a tejfölt a majonézzel. A halat és a sárgarépát rétegenként egy edénybe rakjuk, közben a halra mindig öntünk egy kevés tejföl-majonéz keveréket.

4. A maradék fűszeres lisztet összevegyítjük a halalaplével, ráöntjük a halra, hozzáadjuk a babérlevelet, felforraljuk, majd kis lángon a halat puhára pároljuk (kb. 20 perc). Forrón vagy hidegen tálaljuk.

Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.

Halalaplé

Kép nélkül
200 dkg apróra vágott halcsont
1 fej apróra vágott vöröshagyma
1 szál apróra vágott szárzeller
25 dl víz
1 db leve citrom
12 szem bors

1. Az apróra vágott halmaradékot 10 percre hideg vízbe áztatjuk.

A vízzel, borssal, babérlevéllel, szárzellerrel, vöröshagymával, s a citrom levével fazékba tesszük (1. kép).

2. Felforraljuk, majd kis lángon 20 percig főzzük. Főzés közben a felszínén képződő habot nagy szűrőkanállal lemerjük (2. kép).

3. A levet finom lyukú szűrőn át adagonként tálba öntjük (3. kép). A szilárd hozzávalókat merőkanállal óvatosan kinyomkodjuk, és a levet hűtőszekrénybe tesszük. 1.5 liter lesz belőle.

Hal sárgarépával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1377 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
Hal sárgarépával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
van itthon