Spagetti távol-keleti módra
Makaroni po dalnevosztocsnomu



Elkészítés:
1. A tintahalat kb. 3-4 cm-es darabokra vágjuk. A rákhúst, a tengeri uborkát, a lazacot és rombuszhalat felkockázzuk. A garnélákat kibontjuk a páncéljukból. Enyhén sós vízben éppen roppanósra főzzük a spagettit.
2. Forró vajban üvegesre pároljuk a hagymát. Hozzáadjuk a fokhagymát és a paprikát, rövid ideig együtt sütjük, majd felöntjük a borral, állandóan kevergetve felforraljuk. Beletesszük a haldarabokat, sóval, borssal fűszerezzük.
3. A csendes forrásban lévő mártásban a halakat kb. 5 percig pároljuk, majd beletesszük a tenger gyümölcseit, és még egyszer összeforraljuk.
4. A spagettit leszűrjük, lecsepegtetjük, tányérokra rendezzük. Ráöntjük a tenger gyümölcseiből készült mártást, a petrezselyemmel díszítve és szezámmaggal megszórva tálaljuk.