Háromszoros vagy négyszeres uhá

Orosz halleves, Trojnaja ili csetvernaja uhá

Elkészítési idő: 120 perc Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Háromszoros vagy négyszeres uhá
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg konyhakész, lepikkelyezett tokhal
150 dkg konyhakész, nem lepikkelyezett hal
30 dl víz
2 evőkanál vaj
½ csokor petrezselyem
5 szem egész bors
1 szál apróra vágott szárzeller
1 szál apróra vágott fehérrépa
1 szál apróra vágott sárgarépa
2 db kockára vágott burgonya
2 fej apróra vágott vöröshagyma
½ csokor kapor
ízlés szerint

Elkészítés:

1. 50 dkg nem lepikkelyezett halat (három vagy négy különböző fajta, lehet tőkehal, vörös durbincs, fogas/süllő, sügér, vágó durbincs, compó, kárász, menyhal) és a tokhal nyesedékét (a fejet és aprólékot megőrizni!) a forrásban lévő vízbe tesszük, teljesen szétfőzzük.

2. A főzőlevet leszűrjük, a halat kidobjuk, és az eljárást megismételjük még két-háromszor a maradék nem lepikkelyezett hallal (a tokhal nélkül).

3. Hozzáadjuk a zöldségeket és a fűszereket a többszörösen felfőzött halléhez, kb. 20 percig hagyjuk csendesen forrni, majd beletesszük a tokhalat, újra felforraljuk és puhára főzzük (kb. 15 perc).

4. Levesszük a levest a tűzről, még 5 percig állni hagyjuk. A zöldfűszerekkel és a vajjal tálaljuk.

Ha lehetőségünk adódik, tokhal helyett használjunk omula marénát. Ez az ezüstös testű marénafajta a Bajkál névjegye. Csak itt él, a tavat tápláló folyókban rakja le ikráit, mintegy 40 centisre nő meg, súlya kb. 1 kiló.
Egészen finom változat: 2,5 dkg vörös vagy fekete kaviárt kevés hideg vízzel péppé összedolgozunk, felöntjük kb. 2 dl forró hallevessel, és 15 perccel a főzési idő vége előtt a leveshez adjuk.
Háromszoros vagy négyszeres uhá
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2378 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
Háromszoros vagy négyszeres uhá
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
szólj hozzá, értékelj