Sóban eltett citrom

Citrons cinfits au sel

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Sóban eltett citrom
Eszközök: fazék, kés, keverőtál
Eljárások: dunsztolás, forrázás
Adag: 4 adag
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
32 db citrom
8 evőkanál durva szemcséjű
1 teáskanál vörös bors
1 teáskanál koriandermag

Elkészítés:

1. Mossunk és szárítsunk ki egy nagy befőttesüveget, amekkorában elfér a 8 citrom. Tegyük néhány percre alacsony hőfokra melegített sütőbe. A citromokat tegyük kb. 20 másodpercre lobogva forró vízbe, gondosan dörzsöljük tisztára, majd öblítsük és szárítsuk le.

2. Mindegyiket vágjuk be a hegyesebb végétől hosszában, de a mánk végén egy 1 cm-es rész maradjon egyben. Egy erre merőleges, hasonló vágással a citrom olyan lesz, mintha hosszában negyedeltük volna, a cikkek azonban az egyik végén egyben maradnak. Sózzuk meg a belsejüket.

3. Tegyük a citromokat szorosan a csírátlanított befőttesüvegbe, tegyük közéjük a babérleveleket. Szórjuk rá a maradék fűszereket. Öntsünk rá annyi langyos vizet, amennyi ellepi a citromokat. Fedjük le az üveget, és tartsuk egy hónapon át sötét helyen, szobahőmérsékleten.

Az így eltett citrom hűtőszekrényben további 2 hónapig eláll.

Egy másik módszer: a citromot vastagon szeleteltük fel, és 12 órára sózzuk be, majd csepegtessük le, tegyük üvegbe, és olívaolajjal öntsük fel. A levét mindkét esetben felhasználhatjuk saláták, zöldségek és sült húsok ízesítésére.
Citromot citromlében is eltehetünk: ez esetben víz helyett citromlével töltsük fel az üveget.
Sóban eltett citrom
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 4181 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Provence
Provence
(Vince Kiadó, 2007)

A napfényes Provence régóta kedvelt úticélnak számít. Számtalan örömteli meglepetést tartogat ez a Mont Ventoux csúcsaitól a Cőte d'Azur-i sétányokig húzódó vidék: hogy hirtelenjében csak a marseille-i halpiacot, Jean-Marie... bővebben...
Sóban eltett citrom
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Provence
Provence
(Vince Kiadó, 2007)

A napfényes Provence régóta kedvelt úticélnak számít. Számtalan örömteli meglepetést tartogat ez a Mont Ventoux csúcsaitól a Cőte d'Azur-i sétányokig húzódó vidék: hogy hirtelenjében csak a marseille-i halpiacot, Jean-Marie... bővebben...
van itthon