Töltött cipó

Pan bagnat, Pan mouillé

Elkészítési idő: 15 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Töltött cipó
Eszközök: borsdaráló, kés, keverőtál
Adag: 1 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 db piros hónapos retek
1 kisebb articsóka
5 szem kimagozott fekete olajbogyó
1 db rozscipó
vagy
1 db cipó
4 dkg konzerv tonhal
vagy
1 gerezd fokhagyma
2 db paradicsom
¼ dl olívaolaj
0 dl ecet
1 szál újhagyma
1 db keményre főzött tojás
½ db csíkokra vágott zöld húsú paprika
2 db apróra vágott bazsalikomlevél
néhány szem friss disznóbab
vagy
néhány szem apró szemű, friss lóbab
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Vágjuk félbe a cipót, és mindkét feléből vegyük ki a belét. Ha szeretjük, dörzsöljük be fokhagymával. Áztassuk át a cipót az érett paradicsommal, az olívaolajjal és az ecettel. Sózzuk, borsozzuk.

2. Halmozzuk a cipó alsó felébe a vékonyra szeletelt paradicsomot, tolást, retket és újhagymát, a babszemeket. Vágjuk a lila articsókatorzsát vékony szeletekre, és rakjuk az egész tetejére.

3. Halmozzuk rá a paprikacsíkokat, a bazsalikomot, az olajbogyót, a tonhalat és a szardellát. Sózzuk, borsozzuk, majd helyezzük vissza a cipóra a kalapját. Gyengéden nyomjuk össze, hogy tömörebbre álljon össze benne a saláta.

A recepthez használhatunk rozsos vagy kovásszal készült lapos kis (15-20 cm átmérőjű) cipót is.
A töltött kenyér laktató gyorsétel, amely fontos helyet foglal el a nizzai konyhában.
A pan bagnat még finomabb, ha fogyasztás előtt kicsit a napon hagyjuk, ugyanis a meleg jobban kihozza az olívaolaj izét.
Töltött cipó
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1792 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Provence
Provence
(Vince Kiadó, 2007)

A napfényes Provence régóta kedvelt úticélnak számít. Számtalan örömteli meglepetést tartogat ez a Mont Ventoux csúcsaitól a Cőte d'Azur-i sétányokig húzódó vidék: hogy hirtelenjében csak a marseille-i halpiacot, Jean-Marie... bővebben...
Töltött cipó
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Provence
Provence
(Vince Kiadó, 2007)

A napfényes Provence régóta kedvelt úticélnak számít. Számtalan örömteli meglepetést tartogat ez a Mont Ventoux csúcsaitól a Cőte d'Azur-i sétányokig húzódó vidék: hogy hirtelenjében csak a marseille-i halpiacot, Jean-Marie... bővebben...
szótár