Ratatouille nizzai módra

Ratatouia nissarda, Ratatouille nicoise

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Ratatouille nizzai módra
Adag: 8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg édes fehér hagyma
120 dkg cukkini
120 dkg padlizsán
120 dkg érett paradicsom
3 dkg fokhagyma
¼ dl olívaolaj
1 csokor zöldfűszer
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint
A tálaláshoz:
10 db apróra vágott bazsalikomlevél

Elkészítés:

1. Tisztítsuk meg a fehér hagymát. Készítsük elő a zöldségeket: a cukkini és a padlizsán szárát vágjuk le, mossuk meg, a paprikát csumázzuk ki, majd mindet vágjuk 2-3 cm-es kockákra (külön-külön).

2. Nyeles serpenyőben forrósítsuk fel az olívaolajat, és egymás után pirítsuk benne aranybarnára a különböző zöldségeket. Szűrőben csepegtessük le, majd tegyük lefedhető tűzálló edénybe.

3. Húzzuk le a paradicsom héját, kiskanállal kaparjuk ki a belsejét, a magját is. A húsát daraboljuk fel, és adjuk a többi zöldséghez.

4. Keverjük hozzá a zúzott fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a fűszercsokrot (kakukkfű, babérlevél, petrezselyem, zellerlevél). Fedjük le a zöldséget zsírpapírral, tegyük rá a fedőt, és pároljuk 40-45 percen át, a sütőben 120-150 °C-on. A bazsalikommal megszórva tálaljuk.

A ratatouille legfontosabb alkotóelemei a friss, jellegzetesen mediterrán zöldségek, amilyen például a cukkini és a padlizsán. A zöld és piros paprikától nyeri a színét. Az olívaolaj erőteljesen ízesíti, miként az enyhén pirított hagyma és fokhagyma is.
A padlizsán és a paprika finomabb lesz, ha előtte megfuttatjuk olajon. A paradicsomot a cukkini után kell hozzáadni. Használjunk jó érett paradicsomot.
Ratatouille nizzai módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2410 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Provence
Provence
(Vince Kiadó, 2007)

A napfényes Provence régóta kedvelt úticélnak számít. Számtalan örömteli meglepetést tartogat ez a Mont Ventoux csúcsaitól a Cőte d'Azur-i sétányokig húzódó vidék: hogy hirtelenjében csak a marseille-i halpiacot, Jean-Marie... bővebben...
Ratatouille nizzai módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Provence
Provence
(Vince Kiadó, 2007)

A napfényes Provence régóta kedvelt úticélnak számít. Számtalan örömteli meglepetést tartogat ez a Mont Ventoux csúcsaitól a Cőte d'Azur-i sétányokig húzódó vidék: hogy hirtelenjében csak a marseille-i halpiacot, Jean-Marie... bővebben...
twitter