Ratatouille nizzai módra
Ratatouia nissarda, Ratatouille nicoise



Elkészítés:
1. Tisztítsuk meg a fehér hagymát. Készítsük elő a zöldségeket: a cukkini és a padlizsán szárát vágjuk le, mossuk meg, a paprikát csumázzuk ki, majd mindet vágjuk 2-3 cm-es kockákra (külön-külön).
2. Nyeles serpenyőben forrósítsuk fel az olívaolajat, és egymás után pirítsuk benne aranybarnára a különböző zöldségeket. Szűrőben csepegtessük le, majd tegyük lefedhető tűzálló edénybe.
3. Húzzuk le a paradicsom héját, kiskanállal kaparjuk ki a belsejét, a magját is. A húsát daraboljuk fel, és adjuk a többi zöldséghez.
4. Keverjük hozzá a zúzott fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a fűszercsokrot (kakukkfű, babérlevél, petrezselyem, zellerlevél). Fedjük le a zöldséget zsírpapírral, tegyük rá a fedőt, és pároljuk 40-45 percen át, a sütőben 120-150 °C-on. A bazsalikommal megszórva tálaljuk.