Nizzai gnocchi

Gnocchis, Lu gnoc nissart

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Nizzai gnocchi
Adag: 8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
200 dkg burgonya
15 dkg frissen reszelt parmezán sajt
50 dkg liszt
dl olívaolaj
igény szerint vaj
ízlés szerint frissen őrölt bors

Elkészítés:

1. Mossuk meg a burgonyát, majd főzzük meg héjában. Amikor megfőtt, öntsük le róla a vizet, még forrón hámozzuk meg, és törjük össze. Keverjük hozzá a lisztet, a tojássárgáját, az olajat és a borsot ízlés szerint. Elég, ha simára dolgozzuk, ne gyúrjuk össze jobban a kelleténél.

2. Osszuk négy részre a burgonyamasszát. Lisztezett gyúródeszkán mindegyik adagból sodorjunk egy-egy 1 cm vastag rudat. Vágjuk kb. 2 cm-es darabokra. Mindegyikből formáljunk gombócot, majd mindkét oldalát nyomjuk meg kissé villával, hogy jellegzetes gnocchi-formát kapjon.

3. Forraljunk bő sós vizet, és több adagban főzzük ki a gnocchikat. Amint feljönnek a víz színére, szűrőkanállal emeljük ki, hagyjuk lecsepegni, és tegyük előmelegített tálba. A gnocchit azonnal tálaljuk, vajat és zsályát, vagy valamilyen mártást és reszelt sajtot kínálunk hozzá.

Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor
Nizzai gnocchi
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1705 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Provence
Provence
(Vince Kiadó, 2007)

A napfényes Provence régóta kedvelt úticélnak számít. Számtalan örömteli meglepetést tartogat ez a Mont Ventoux csúcsaitól a Cőte d'Azur-i sétányokig húzódó vidék: hogy hirtelenjében csak a marseille-i halpiacot, Jean-Marie... bővebben...
Nizzai gnocchi
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Provence
Provence
(Vince Kiadó, 2007)

A napfényes Provence régóta kedvelt úticélnak számít. Számtalan örömteli meglepetést tartogat ez a Mont Ventoux csúcsaitól a Cőte d'Azur-i sétányokig húzódó vidék: hogy hirtelenjében csak a marseille-i halpiacot, Jean-Marie... bővebben...
most van szezonja