Szecsuáni marhahúsleves tésztával

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Szecsuáni marhahúsleves tésztával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg marhalapocka
12 és fél dkg friss, tojásos tészta
3 szál vékonyra szeletelt újhagyma
1 evőkanál földimogyoró-olaj
1 evőkanál szójababmártás
1 db egész fahéj
másfél teáskanál tört szecsuáni bors
1 evőkanál friss, Julienre vágott gyömbér
2 evőkanál sötét szójaszósz
1 evőkanál rizsbor

Elkészítés:

1. A marhahúslevest egy teflonbevonatú leveses fazékba öntjük, lassú tűzön, csendesen forraljuk, és melegen tartjuk, amíg szükségünk lesz rá.

2. A wokot erős lángon felforrósítjuk, beleöntjük az olajat és megforgatjuk az edényt. Beletesszük a marhahússzeletet, és oldalanként 2-3 perc alatt hirtelen kisütjük.

3. Fahéjcsővel, csillagánizzsal, borssal, a gyufaszál vékonyságúra vágott gyömbérrel, szójaszósszal, rizsborral, szójababszósszal és az 5 cm-es mandarinhéjjal ízesítjük. Ráöntjük a forró levest, majd lefedjük, és közepes lángon forrpontig melegítjük.

4. Levesszük a lángot takarékra, és fedő alatt 120-150 percig csendesen zubogni hagyjuk, amíg a hús megpuhul - olyan puhára kell főzni, hogy szétomoljon az ujjaink között, ha nem tudjuk foszlányokra szedni, folytatjuk a főzést, amíg teljesen megpuhul.

5. Kivesszük a húst a levesből és eltávolítjuk a mandarin héját. Közben a tésztát egy nagy fazékban 1 percig forraljuk, hogy szétválasszuk a szálakat, majd leöntjük róla a vizet.

6. Közvetlenül tálalás előtt a tésztát a levesbe tesszük, és 1-2 perc alatt átmelegítjük. A húst harapható darabokra tépkedjük, és egyformán elosztjuk négy nagy tányér között. Rámerjük a levest és a tésztát, meghintjük újhagymával és tálaljuk.

A citrusfélék szárított héja a kínai konyha egyik legfontosabb ízesítője, és a különféle szárított mandarin- és narancshéjak sok ázsiai élelmiszerboltban kaphatók.

Marhahúsalaplé

Kép nélkül
150 dkg húsos borjúcsont vagy
150 dkg húsos marhacsont
1 szál apróra vágott póréhagyma
1 db apróra vágott szárzeller
2 evőkanál paradicsompüré
1 db negyedekre vágott hagyma
40 dl víz
6 szem bors
2 db apróra vágott sárgarépa

1. A marha- vagy borjúcsontot 230 C fokra melegített sütőben 40 percig pirítjuk. A sütési idő felénél hagymát, sárgarépát, póréhagymát és szárzellert adunk hozzá (1. kép).

2. Az egészet tiszta fazékba tesszük. Vizet, sűrített paradicsomot, bouquet garnit is adunk hozzá. 3-4 órán át főzzük, közben többször lemerjük a tetejét (2. kép).

3. A levet adagonként finom lyukú szűrőn tálba öntjük (3. kép). A szilárd hozzávalókat merőkanállal kissé kinyomkodjuk. Utána hűtőszekrénybe tesszük.

Szecsuáni marhahúsleves tésztával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2497 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
Szecsuáni marhahúsleves tésztával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
ételfotó