Nizzai saláta

Salada nissarda, Salade nicoise

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Nizzai saláta
Adag: 8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db keményre főzött tojás
20 dkg olajos tonhal
10 dkg újhagyma
40 dkg friss articsókaszív
10 dkg zsenge szárzeller
20 dkg kígyóuborka
50 dkg paradicsom
60 dkg disznóbab
vagy
60 dkg apró szemű lóbab
1 dl olívaolaj
8 db apróra vágott bazsalikomlevél
1 gerezd hámozott fokhagyma
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint
ízlés szerint vörösborecet

Elkészítés:

1. Mossuk meg a zöldségeket. Vágjuk az uborkát vékony szeletekre, sózzuk be, majd csepegtessük le. Tisztítsuk meg a retket, az ép leveleket hagyjuk meg.

2. Dörzsöljünk be egy salátástálat fokhagymával, és béleljük ki a salátalevelekkel. Vágjuk négybe a paradicsomokat, és tegyük rá. Sózzuk meg. Szeleteljük vékonyra a szárzeller fehér részét, a lila articsókaszíveket, a paprikát és az újhagymát. Az uborkával együtt halmozzuk a paradicsomra. Sózzuk meg.

3. A tonhalat morzsoljuk nagyobbacska darabokra, és a bazsalikommal és a négybe vágott tojással együtt adjuk a salátához. Díszítsük a szardellával és az olajbogyóval.

4. Tálalás előtt még öntsük rá az olívaolajból, borecetből készült, borssal ízesített öntetet. Rázzuk össze a vendégek előtt, hogy keveredjenek össze az ízek. Szobahőmérsékleten tálalva a legfinomabb.

Nizzai saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1633 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Provence
Provence
(Vince Kiadó, 2007)

A napfényes Provence régóta kedvelt úticélnak számít. Számtalan örömteli meglepetést tartogat ez a Mont Ventoux csúcsaitól a Cőte d'Azur-i sétányokig húzódó vidék: hogy hirtelenjében csak a marseille-i halpiacot, Jean-Marie... bővebben...
Nizzai saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Provence
Provence
(Vince Kiadó, 2007)

A napfényes Provence régóta kedvelt úticélnak számít. Számtalan örömteli meglepetést tartogat ez a Mont Ventoux csúcsaitól a Cőte d'Azur-i sétányokig húzódó vidék: hogy hirtelenjében csak a marseille-i halpiacot, Jean-Marie... bővebben...
google+