Citromzselé

Confiture de citron

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: több mint 2 óra kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Citromzselé
Adag: 8 adag
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
800 dkg citrom
1800 dkg porcukor
80 dl víz

Elkészítés:

1. Egy lapos fémtányért tegyünk be a hűtőbe. Kifőzéssel csírátlanítsuk a kész citromzselének szánt befőttesüvegeket. Mossuk meg alaposan a citromokat, szeleteljük fel vagy vágjuk kockákra, és tegyük lábosba a vízzel. Kis lángon addig főzzük, amíg az össztömege kb. 1,5 kg-ra csökken. Vegyük le a tűzről.

2. Pürésítsük a gyümölcsöt a kívánt állagúra (kisebb vagy nagyobb darabokkal). Keverjük hozzá a cukrot, és alacsony hőfokon állandóan kevergetve főzzük. Amikor a cukor teljesen feloldódott, emeljük a hőfokot, és forraljuk fel. Vigyázzunk, a forró gyümölcspép kifröccsenhet.

3. Időről időre ellenőrizzük úgy, hogy kanállal egy keveset kiveszünk a lehűtött tányérra. Ha azt látjuk, hogy hűlés közben bőrösödik, és ha hozzáérünk, ráncot vet a bőre, betölthetjük a befőttesüvegekbe.

A zselét gyorsan forraljuk fel nagy lángon, közben keverjük erősen. Ha gyorsan forr fel, tisztább lesz a zselé.
Citromzselé
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 4032 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Provence
Provence
(Vince Kiadó, 2007)

A napfényes Provence régóta kedvelt úticélnak számít. Számtalan örömteli meglepetést tartogat ez a Mont Ventoux csúcsaitól a Cőte d'Azur-i sétányokig húzódó vidék: hogy hirtelenjében csak a marseille-i halpiacot, Jean-Marie... bővebben...
Citromzselé
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Provence
Provence
(Vince Kiadó, 2007)

A napfényes Provence régóta kedvelt úticélnak számít. Számtalan örömteli meglepetést tartogat ez a Mont Ventoux csúcsaitól a Cőte d'Azur-i sétányokig húzódó vidék: hogy hirtelenjében csak a marseille-i halpiacot, Jean-Marie... bővebben...
cikkek