Eper vaníliával ízesített olívaolajjal és cukrozott jázminvirággal



Elkészítés:
1. A földiepret mossuk és tisztítsuk meg, vágjuk négybe. 20 dkg-ot törjünk át szitán 3 dkg cukorral és a citromlé felével. Ezt a mártást tegyük félre.
2. Az olívaolajat kis lángon melegítsük fel, adjunk hozzá 2,5 dkg cukrot és a vanília rudak kikapart belsejét. Jól keverjük össze, majd 12 dkg cukorral, 1,25 dl vízzel 80 °C-on 4 óra alatt főzzük be sűrű sziruppá. Tegyük bele és kandírozzuk az olajbogyókat.
3. Halmozzuk a tányérok közepére a megmaradt földiepret, ennek tetejére az erdei szamócát. A megmaradt 5 dkg cukrot vegyítsük el a reszelt zöld citromhéjjal, és szórjuk az eperre. Locsoljuk rá a mártást, tegyünk rá néhány cukrozott jázminvirágot, végül csepegtessünk rá kevés olívaolajat.
4. A kandírozott olajbogyókat vágjuk négybe, helyezzük az eperhalmok tetejére, végül díszítsük a desszertet olajfalevéllel.