Eper vaníliával ízesített olívaolajjal és cukrozott jázminvirággal

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: több mint 2 óra tapasztalatot kíván átlagos ár
Eper vaníliával ízesített olívaolajjal és cukrozott jázminvirággal
Adag: 5 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
420 dkg földieper
½ dl olívaolaj
másfél db vaníliarúd
½ db reszelt, héja zöldcitrom
½ db citrom leve
5 dkg kimagozott olajbogyó
30 dkg szamóca

Elkészítés:

1. A földiepret mossuk és tisztítsuk meg, vágjuk négybe. 20 dkg-ot törjünk át szitán 3 dkg cukorral és a citromlé felével. Ezt a mártást tegyük félre.

2. Az olívaolajat kis lángon melegítsük fel, adjunk hozzá 2,5 dkg cukrot és a vanília rudak kikapart belsejét. Jól keverjük össze, majd 12 dkg cukorral, 1,25 dl vízzel 80 °C-on 4 óra alatt főzzük be sűrű sziruppá. Tegyük bele és kandírozzuk az olajbogyókat.

3. Halmozzuk a tányérok közepére a megmaradt földiepret, ennek tetejére az erdei szamócát. A megmaradt 5 dkg cukrot vegyítsük el a reszelt zöld citromhéjjal, és szórjuk az eperre. Locsoljuk rá a mártást, tegyünk rá néhány cukrozott jázminvirágot, végül csepegtessünk rá kevés olívaolajat.

4. A kandírozott olajbogyókat vágjuk négybe, helyezzük az eperhalmok tetejére, végül díszítsük a desszertet olajfalevéllel.

Édes, muskotályos fehérbor illik hozzá.
Eper vaníliával ízesített olívaolajjal és cukrozott jázminvirággal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2382 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Provence
Provence
(Vince Kiadó, 2007)

A napfényes Provence régóta kedvelt úticélnak számít. Számtalan örömteli meglepetést tartogat ez a Mont Ventoux csúcsaitól a Cőte d'Azur-i sétányokig húzódó vidék: hogy hirtelenjében csak a marseille-i halpiacot, Jean-Marie... bővebben...
Eper vaníliával ízesített olívaolajjal és cukrozott jázminvirággal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Provence
Provence
(Vince Kiadó, 2007)

A napfényes Provence régóta kedvelt úticélnak számít. Számtalan örömteli meglepetést tartogat ez a Mont Ventoux csúcsaitól a Cőte d'Azur-i sétányokig húzódó vidék: hogy hirtelenjében csak a marseille-i halpiacot, Jean-Marie... bővebben...
szótár