Libamájfondant mézes ibolyamártással

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Libamájfondant mézes ibolyamártással
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 dkg levendulaméz
40 dkg hízott libamáj
vagy
40 dkg hízott kacsamáj
½ db citrom leve
1 és ¼ dl víz
2 teáskanál borjúhúsalaplé

Elkészítés:

1. A májat vágjuk 1 cm vastag szeletekre, és forgassuk meg lisztben. A mézet egy serpenyőben erős tűzön karamellizáljuk 2 percig, vigyázva, hogy oda ne égjen.

2. A borjúalaplét keverjük a vízhez, és öntsük a mézhez. Az egészet közepes tűzön főzzük még 5 percig. Adjuk hozzá a citromiét és a cukrozott ibolyavirágot.

3. Nagyon forró serpenyőben süssük ki gyorsan a májszeleteket mindkét oldalukon. Tányérokra adagolva locsoljuk meg a mézes mártással.

Fűszeres ecettel ízesített fejes vagy madársalátát adunk hozzá, esetleg főtt burgonyát.

Levendulaméz helyett használhatunk erdei vagy vegyes virágmézet is.
Igen testes édes, nemesrothadás nélküli, magas savtartalmú fehérbor illik hozzá.
Igen testes édes, nemesrothadásos, magas savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.

Borjúhúsalaplé

Kép nélkül
150 dkg borjúcsont
5 szem egész bors
1 csokor bouquet garni
2 evőkanál paradicsompüré
40 dl hideg víz
1 szál darabolt póréhagyma
1 szál darabolt szárzeller
2 szál darabolt sárgarépa
1 fej negyedelt vöröshagyma

1. A marhacsontot 230 °C-ra előmelegített sütőben 40 perc alatt megsütjük. Félidőben hozzáadjuk a sárgarépát, a szárzellert és a póréhagymát.

2. Fazékba tesszük a csontokat és a zöldségeket, felöntjük a vízzel, hozzáadjuk a paradicsompürét, a bouquet garnit és a borsot. 3-4 órán át gyöngyözve főzzük, a keletkező habot leszedjük a tetejéről.

3. A levet finom szűrőn át tálba szűrjük. A zöldségekből gyengéden kinyomkodjuk a levet. Hűtőszekrényben hagyjuk hűlni, majd a zsírt leszedjük a tetejéről.

Libamájfondant mézes ibolyamártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 896 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Provence
Provence
(Vince Kiadó, 2007)

A napfényes Provence régóta kedvelt úticélnak számít. Számtalan örömteli meglepetést tartogat ez a Mont Ventoux csúcsaitól a Cőte d'Azur-i sétányokig húzódó vidék: hogy hirtelenjében csak a marseille-i halpiacot, Jean-Marie... bővebben...
Libamájfondant mézes ibolyamártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Provence
Provence
(Vince Kiadó, 2007)

A napfényes Provence régóta kedvelt úticélnak számít. Számtalan örömteli meglepetést tartogat ez a Mont Ventoux csúcsaitól a Cőte d'Azur-i sétányokig húzódó vidék: hogy hirtelenjében csak a marseille-i halpiacot, Jean-Marie... bővebben...
ételfotó