Égetett krém levendulával

Creme brulée á la lavande

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Égetett krém levendulával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 maréknyi levendulavirág
10 dl habtejszín
20 teáskanál nádcukor
5 dl tej

Elkészítés:

1. Előző nap forraljuk fel a tejet, keverjük bele a levendulát, és ha kihűlt, tegyük a hűtőbe. Másnap a sütőt melegítsük 130 °C-ra.

2. Szűrjük le a tejet. Adjuk hozzá a tejszínt. A tojássárgákat keverjük habosra a cukorral, és keverjük a levendulás tejszínhez. Töltsük kis formákba, a formákat állítsuk kevés vízzel töltött tepsibe, és gőzöljük a sütőben 90 percig.

3. A pudingok tetejét szórjuk meg nádcukorral, és a sütő grill-lángja alatt addig süssük amíg a cukor karamellízálódik.

Égetett krém levendulával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1427 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Provence
Provence
(Vince Kiadó, 2007)

A napfényes Provence régóta kedvelt úticélnak számít. Számtalan örömteli meglepetést tartogat ez a Mont Ventoux csúcsaitól a Cőte d'Azur-i sétányokig húzódó vidék: hogy hirtelenjében csak a marseille-i halpiacot, Jean-Marie... bővebben...
Égetett krém levendulával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Provence
Provence
(Vince Kiadó, 2007)

A napfényes Provence régóta kedvelt úticélnak számít. Számtalan örömteli meglepetést tartogat ez a Mont Ventoux csúcsaitól a Cőte d'Azur-i sétányokig húzódó vidék: hogy hirtelenjében csak a marseille-i halpiacot, Jean-Marie... bővebben...
bevásárlólista