Csirkehúsleves sanghaji tésztával



Elkészítés:
1. A levest egy teflonbevonatú wokba öntjük és felforraljuk. Beletesszük a csillagánizst, a az 5 mm vastagságú gyömbérszeleteket és a csirkét, és közepes-kis lángon 15-20 perc alatt puhára főzzük. Szedőkanállal kiemeljük a levesből és megvárjuk, amíg kihűl. A levest a wokban hagyjuk.
2. Közben egy nagy fazékban felforralunk a vizet, és 3 percig főzzük benne a tésztát. Leöntjük róla a vizet, és hideg vízben felfrissítjük.
3. A csirkét keresztben 5 mm-es csíkokra szeleteljük. Újból felforraljuk a levest, és hozzáadjuk a 3 cm hosszú darabokra vágott spárgát, a gyufaszál vékonyságúra vágott csíkokra vágott gyömbért, a szójaszószt, a rizsbort, a cukrot és fél teáskanál sót. Levesszük a lángot, majd a levesbe dobjuk a tésztát, és 2 percig főzzük csendesen. Beletesszük a csirkét, és kb. 1 percig melegítjük.
4. Tésztafogóval kivesszük a tésztát a levesből, és egyenlően elosztva a tányérokba szedjük. Szétosztjuk a csirkét, a spárgát, az újhagymát és a vízitormát (ha használtunk) is, majd rámerjük a levest. Szezámolajat csepegtetünk rá, és kívánság szerint külön szójaszósszal tálaljuk.
Csirkealaplé

1. A csirkét nagy fazékba rakjuk, felöntjük vízzel, és addig főzzük, amíg a bőre a hústól kissé el nem válik. Leszedjük a leves tetején lévő habot.
2. Hozzáadjuk a hagymát, a sárgarépát, a zellert, a petrezselymet, a babérlevelet, a sót, majd lassú tűzön tovább főzzük, úgy 3-4 órán át. Ha szükséges, a főzés közben elpárolgott vizet forró vízzel pótoljuk.
3. Levesszük a tűzről, kiszedjük a csirkét és a zöldségeket a levesből. A levest átszűrjük finom fémszitán.