Csirkehúsleves sanghaji tésztával

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Csirkehúsleves sanghaji tésztával
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
60 dkg lebőrözött csirkemellfilé
20 dkg friss spárga
½ teáskanál
20 dl víz
5 dkg vízitorma
4 szál ferdén vékonyra szeletelt újhagyma
½ teáskanál kristálycukor
1 evőkanál rizsbor
másfél evőkanál világos szójaszósz
1 evőkanál friss, csíkokra vágott gyömbér
4 szelet gyömbér
A csurgatáshoz:
¼ teáskanál szezámolaj
A tálaláshoz:
másfél evőkanál világos szójaszósz

Elkészítés:

1. A levest egy teflonbevonatú wokba öntjük és felforraljuk. Beletesszük a csillagánizst, a az 5 mm vastagságú gyömbérszeleteket és a csirkét, és közepes-kis lángon 15-20 perc alatt puhára főzzük. Szedőkanállal kiemeljük a levesből és megvárjuk, amíg kihűl. A levest a wokban hagyjuk.

2. Közben egy nagy fazékban felforralunk a vizet, és 3 percig főzzük benne a tésztát. Leöntjük róla a vizet, és hideg vízben felfrissítjük.

3. A csirkét keresztben 5 mm-es csíkokra szeleteljük. Újból felforraljuk a levest, és hozzáadjuk a 3 cm hosszú darabokra vágott spárgát, a gyufaszál vékonyságúra vágott csíkokra vágott gyömbért, a szójaszószt, a rizsbort, a cukrot és fél teáskanál sót. Levesszük a lángot, majd a levesbe dobjuk a tésztát, és 2 percig főzzük csendesen. Beletesszük a csirkét, és kb. 1 percig melegítjük.

4. Tésztafogóval kivesszük a tésztát a levesből, és egyenlően elosztva a tányérokba szedjük. Szétosztjuk a csirkét, a spárgát, az újhagymát és a vízitormát (ha használtunk) is, majd rámerjük a levest. Szezámolajat csepegtetünk rá, és kívánság szerint külön szójaszósszal tálaljuk.

Csirkealaplé

Kép nélkül
1 szál zellerszár
2 fej negyedekre vágott hagyma
2 szál félbevágott sárgarépa
150 dkg csirke
50 dl víz
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

1. A csirkét nagy fazékba rakjuk, felöntjük vízzel, és addig főzzük, amíg a bőre a hústól kissé el nem válik. Leszedjük a leves tetején lévő habot.

2. Hozzáadjuk a hagymát, a sárgarépát, a zellert, a petrezselymet, a babérlevelet, a sót, majd lassú tűzön tovább főzzük, úgy 3-4 órán át. Ha szükséges, a főzés közben elpárolgott vizet forró vízzel pótoljuk.

3. Levesszük a tűzről, kiszedjük a csirkét és a zöldségeket a levesből. A levest átszűrjük finom fémszitán.

Csirkehúsleves sanghaji tésztával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1381 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
Csirkehúsleves sanghaji tésztával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
vegetáriánus ételek