Homársaláta zöldfűszerekkel, borban párolt zöldségekkel és kaviárral

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 15 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Homársaláta zöldfűszerekkel, borban párolt zöldségekkel és kaviárral
Adag: 11 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
11 db homár
11 kisebb articsóka
22 szál sárgarépa
22 kisebb csiperkegomba
22 szál zöld spárga
1 csokor zöldfűszer
11 dkg kaviár
22 szál újhagyma
11 cl olívaolaj
11 gerezd hámozott fokhagyma
5 és fél pohár száraz fehérbor
1 teáskanál apróra vágott zöldfűszer
10 szem fehér bors
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint
kevés balzsamecet

Elkészítés:

1. A kb. 50 dkg-os homárokat kb. 8 percig főzzük bő, forrásban lévő vízben. Hagyjuk kihűlni, majd távolítsuk el a páncéljukat. A húsukat karikázzuk fel.

2. A zöldségeket gondosan hámozzuk és mossuk meg.

3. Serpenyőben forrósítsuk fel az olívaolajat, adjuk hozzá az előkészített zöldségeket, a fokhagymagerezdeket (egészben), a fűszercsokrot, a bort, az ecetet, a sót és a borsot.

4. Takaréklángon főzzük, néha óvatosan forgassuk meg. Főzési ideje 20-30 perc lehet, de okvetlenül maradjon ropogós. Végül adjuk hozzá a paradicsomokat. Az egészet hagyjuk kihűlni, majd szűrjük le, és tegyük félre a levét.

5. A zöldséget rendezzük a tányérok közepére. A homárérméket és az ollókat rakjuk a zöldségre. Díszítsük a zöldfűszerrel, a szardellával és a kaviárral. Ízesítsük a zöldség levét, és locsoljuk a salátára, szórjuk meg az egész borssal, és azonnal tálaljuk.

Szardellapaszta

Szardellapaszta
10 dkg szardella
4 gerezd fokhagyma
1 evőkanál apróra vágott kapribogyó
1.5 dl olívaolaj
1 evőkanál ecet
ízlés szerint bors
ízlés szerint

1. A szardellát vágjuk egészen apróra, a fokhagymát tisztítsuk meg és zúzzuk péppé.

2. Keverjük össze, adjuk hozzá a kapribogyót, kevés olívaolajat és ecetet ízesítsük sóval és borssal.

3. Tálaljuk pirítós kenyéren, nyers zöldségekkel, például karfiolrózsákkal, szeletelt sárgarépával, uborkával, gombával, paradicsommal, piros húsú paprikával vagy kis articsókaszívvel.

Aperitif mellé csodálatos falatkák. A szardellapaszta hűtőben, jól lezárt tartóban több napig is eláll.

Homársaláta zöldfűszerekkel, borban párolt zöldségekkel és kaviárral
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1835 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Provence
Provence
(Vince Kiadó, 2007)

A napfényes Provence régóta kedvelt úticélnak számít. Számtalan örömteli meglepetést tartogat ez a Mont Ventoux csúcsaitól a Cőte d'Azur-i sétányokig húzódó vidék: hogy hirtelenjében csak a marseille-i halpiacot, Jean-Marie... bővebben...
Homársaláta zöldfűszerekkel, borban párolt zöldségekkel és kaviárral
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Provence
Provence
(Vince Kiadó, 2007)

A napfényes Provence régóta kedvelt úticélnak számít. Számtalan örömteli meglepetést tartogat ez a Mont Ventoux csúcsaitól a Cőte d'Azur-i sétányokig húzódó vidék: hogy hirtelenjében csak a marseille-i halpiacot, Jean-Marie... bővebben...
szólj hozzá, értékelj