Sült chilis ételízesítő

Sambal bajak

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Sült chilis ételízesítő
Adag: 1 adag (0.125 liter)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg sonkahagyma
3 kisebb apróra vágott piros chilipaprika
2 és fél dkg tamarindpüré
¾ dl olaj
½ teáskanál frissen reszelt galangagyökér
2 gerezd fokhagyma
dl forró víz
2 teáskanál kecap manis
1 evőkanál kristálycukor
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A tamarindpépet beáztatjuk a forró vízbe 10 percig. Kinyomkodjuk, leszűrjük, a folyadékot félretesszük.

2. A felaprított piros chilit, az ázsiai sonkahagymát, a fokhagymát, a tengeri diót és a reszelt galangagyökeret háztartási robotgépbe tesszük, és simára keverjük.

3. Wokban vagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, beletesszük a krémet, és 5 percig pirítjuk, amíg az olaj a felszínén lebegni kezd. Hozzáadjuk a tamarindos folyadékot, a kecap manist, és a cukrot, ízlés szerint sózzuk, majd lassú tűzön, gyakori kevergetés mellett 5-10 percig főni hagyjuk, amíg az olaj ismét megjelenik a felszínén. Beleöntjük egy előmelegített, tiszta korsóba és lezárjuk. Megvárjuk, amíg kihűl. A hűtőben tárolva akár 5 napig is eláll.

Sült chilis ételízesítő
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1582 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
Sült chilis ételízesítő
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
cikkek