Sertéshús hokkientésztával

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg friss, szeletelt shiitake gomba
35 dkg sertéskaraj
2 evőkanál földimogyoró-olaj
másfél evőkanál barna cukor
2 gerezd zúzott fokhagyma
2 teáskanál frissen reszelt gyömbér
dl mirin
¾ dl szójaszósz
2 szál ferdén vékonyra karikázott sárgarépa
1 db csíkokra vágott piros húsú paprika
4 szál ferdén vékonyra karikázott újhagyma
1 fej cikkekre vágott vöröshagyma
igény szerint bors

Elkészítés:

1. A szójaszószt, a mirint, a gyömbért és a fokhagymát a cukorral egy nagy, nem fémből készült tálban összekeverjük. Beletesszük a rostok irányára merőlegesen vékonyan felszeletelt húst, és jól beleforgatjuk a páclébe. Folpack fóliával letakarjuk, és legalább 10 percig a hűtőben pácoljuk.

2. Közben a tésztát egy hőálló tálba tesszük, leforrázzuk, és 1 percig ázni hagyjuk, hogy a szálak szétváljanak és megpuhuljanak. Jól lecsepegtetjük, és hideg csapvízben leöblítjük.

3. Erős lángon felforrósítunk egy nagy wokot, beleteszünk 1 evőkanálnyi olajat és körbefuttatjuk az edény oldalán. Fogóval vagy szedőkanállal kivesszük a húst a pácléből, a páclevet félretesszük. A húst keverés közben, adagonként 3 percig sütjük, amíg szépen megpirul. Kivesszük a wokból.

4. Erős lángon újból felhevítjük a wokot, beleöntjük a maradék olajat és körbefuttatjuk az edény oldalán. Beletesszük a hagymát, paprikát és a sárgarépát, megborsozzuk, és 2-3 percig keverve sütjük, amíg éppen csak megpuhulnak. Hozzáadjuk az újhagymát, a shiitakegombát, és még 2 percig pirítjuk. Visszatesszük a húst a wokba a tésztával és a félretett páclével együtt. Alaposan összeforgatjuk, amíg jól elkeverednek és felmelegednek, majd tálaljuk.

Sertéshús hokkientésztával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1496 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
Sertéshús hokkientésztával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
pinterest