Sanghaji sertéshús tésztával

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg csíkokra vágott szűzpecsenye
15 dkg csíkokra vágott kínai kel
8 db szárított shiitake gomba
8 szál karikára vágott újhagyma
1 teáskanál
½ teáskanál szezámolaj
2 és fél dl csirkehúsleves
1 teáskanál kristálycukor
2 evőkanál szárított garnéla
1 gerezd vékonyra szeletelt fokhagyma
2 teáskanál frissen reszelt gyömbér
1 szál csíkokra vágott szárzeller
1 szál csíkokra vágott póréhagyma
5 dkg csíkokra vágott bambuszrügy
2 evőkanál osztrigaszósz
dl szójaszósz
2 evőkanál földimogyoró-olaj

Elkészítés:

1. A szezámolajat 1-1 evőkanál szója- és osztrigaszósszal egy nagy, nem fémből készült tálban összekeverjük. Beletesszük a húst, és megforgatjuk a páclében. Lefedjük, és a hűtőben 30 percig pácoljuk.

2. Közben a szárított garnélát egy tálba tesszük, leforrázzuk, és 20 percig ázni hagyjuk. Egyidejűleg a shiitakegombát is 20 percig forrásban lévő vízbe áztatjuk. Lecsepegtetjük, a szárát eldobjuk, a fejét vékonyan felszeleteljük.

3. Elkészítjük a mártást. A cukrot, a csirkehúslevest, a maradék szója- és osztrigaszószt 1 teáskanál sóval egy kis, nem fémből készült korsóban összekeverjük. További felhasználásig félretesszük.

4. A tésztát egy nagy lábos, forrásban lévő vízben 4-5 percig főzzük, amíg megpuhul. Leszűrjük a levét, és hideg csapvízzel felfrissítjük Hozzákeverünk 1 teáskanál földimogyoró-olajat.

5. Erős lángon felforrósítjuk a wokot, beleöntünk 1 evőkanál földimogyoró-olajat és körbefuttatjuk, hogy az edény falát is érje. Beletesszük a húst, és 1-2 percig keverve sütjük, amíg a hús elveszti rózsaszín színét. Áttesszük egy tálra. Felforrósítjuk a maradék földimogyoró-olajat, beletesszük a fokhagymát, gyömbért, zellert, póréhagymát, a kínai kelt, és keverés közben 1 percig fonnyasztjuk, amíg megpuhulnak. Hozzáadjuk a bambuszrügyet, az újhagymát, a gombát és a garnélát, és folytonosan kevergetve, 1 percig sütjük. Beletesszük a tésztát és a szószt, és 3-5 percig forgatjuk, amíg a tészta magába szívja a mártást. Visszatesszük a húst a wokba a levével együtt, és 1-2 percig forgatjuk, amíg jól összekeveredik és átmelegszik. Azonnal tálaljuk.

Csirkehúsleves

Kép nélkül
150 dkg csirkecsont
3.5 dl víz
3 gerezd szeletelt fokhagyma
2 szelet friss gyömbér
4 szál újhagyma

1. A csirkecsontokat megmossuk, és egy nagy leveses lábosba vagy fazékba tesszük.

2. A vízzel felengedjük, csendesen főni hagyjuk. 30 percig főzzük, közben leszedjük a felszínén összegyűlt habot.

3. Beledobjuk a fokhagymát, az 1 cm-es gyömbérszeleteket és a újhagyma összezúzott fehér részét, és finoman gyöngyözve, félig lefedve 180 percen keresztül főzzük.

4. Finom lyukú szitán leszűrjük és megvárjuk, amíg kihűl. Éjszakára befedjük, és a hűtőbe tesszük. Amikor megdermedt, leszedjük róla a zsírt.

Sanghaji sertéshús tésztával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1502 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
Sanghaji sertéshús tésztával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
most van szezonja