Marhahúsleves tésztával

Pho bo

Elkészítési idő: 65 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Marhahúsleves tésztával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db darabolt sertésláb
30 dkg filézett, vékonyra szeletelt bélszín
20 dkg friss cérnametélt
vagy
20 dkg friss rizstészta
2 db negyedelt zöldcitrom
2 szál vékonyra szeletelt újhagyma
9 dkg tisztított szójababcsíra
1 evőkanál halszósz
¼ teáskanál őrölt fehérbors
4 gerezd fokhagyma
2 szál összevágott fenyérfű
½ fej vöröshagyma
1 db friss gyömbér
1 csokor friss, apróra vágott korianderzöld
4 evőkanál friss, összevágott vietnámi menta
1 db friss, vékonyra szeletelt piros chilipaprika
A tálaláshoz:
1 evőkanál halszósz
kevés friss, vékonyra szeletelt piros chilipaprika
kevés friss, összevágott vietnámi menta

Elkészítés:

1. A csillagánizst, a 4 cm-es felszetelt gyömbért, a félbevágott disznólábat, a 2 fokhagymagerezddel megtűzdelt hagymát, a maradék (összezúzott) fokhagymát, a fenyérfüvet és a fehér borsot az alaplével együtt a wokba tesszük, és felforraljuk. A lángot levesszük takarékra, és fedő alatt 30 percig kis lángon főzzük a levest. Leszűrjük, visszaöntjük a wokba és hozzáöntjük a halszószt.

2. Közben a tésztát egy hőálló tálba tesszük, leforrázzuk, és óvatosan szétválasztjuk a szálakat. Jól lecsepegtetjük, és hideg csapvízzel felfrissítjük.

3. A tésztát szétmerjük négy mélytányérba, ráhalmozzuk a kissé megfagyasztott bélszíncsíkokat, a szójacsírát, az újhagymát, a koriandert, a mentát és a chilit, végül rámerjük a levest.

4. A félretett chilit, mentát, koriandert, citromgerezdeket és halszószt kis tálkákba rendezzük, tálcára tesszük, a levessel együtt tálaljuk és rábízzuk a vendégekre, hogy tetszés szerint kiszolgálják magukat.

A tésztalevesek hozzátartoznak a vietnami életformához, és közülük a pho (fo-nak ejtjük) a legismertebb. A nap bármely szakában fogyasztják - reggelire, könnyű ebédre és vacsorára.

Marhahúsalaplé

Kép nélkül
150 dkg húsos borjúcsont vagy
150 dkg húsos marhacsont
1 szál apróra vágott póréhagyma
1 db apróra vágott szárzeller
2 evőkanál paradicsompüré
1 db negyedekre vágott hagyma
40 dl víz
6 szem bors
2 db apróra vágott sárgarépa

1. A marha- vagy borjúcsontot 230 C fokra melegített sütőben 40 percig pirítjuk. A sütési idő felénél hagymát, sárgarépát, póréhagymát és szárzellert adunk hozzá (1. kép).

2. Az egészet tiszta fazékba tesszük. Vizet, sűrített paradicsomot, bouquet garnit is adunk hozzá. 3-4 órán át főzzük, közben többször lemerjük a tetejét (2. kép).

3. A levet adagonként finom lyukú szűrőn tálba öntjük (3. kép). A szilárd hozzávalókat merőkanállal kissé kinyomkodjuk. Utána hűtőszekrénybe tesszük.

Marhahúsleves tésztával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1544 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
Marhahúsleves tésztával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
cikkek