Serpenyős sertéshús sütőtökkel és kesudióval

| Kesudiós sertésragu receptek , Sütötökös sertésragu receptek
Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Serpenyős sertéshús sütőtökkel és kesudióval
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 dkg kesudió
50 dkg kockára vágott sütőtök
75 dkg csíkokra vágott szűzpecsenye
1 evőkanál frissen reszelt gyömbér
50 dkg darabolt kínai bébibordáskel
másfél evőkanál szójaszósz
½ teáskanál kukoricaliszt
1 evőkanál friss korianderzöld
2 evőkanál olaj

Elkészítés:

1. Erős lángon felforrósítjuk a wokot, beleöntünk 1 evőkanálnyi olajat és körbefuttatjuk az edény oldalán. Keverés közben 1-2 percig pirítjuk a kesudiót, amíg megbarnul, majd lecsepegtetjük.

2. Ismét felhevítjük a wokot, beleöntünk még egy kis olajat és körbefuttatjuk az edény oldalán. Keverés közben a húst adagokban 5 percig sütjük, amíg kissé megpirul, majd kivesszük a wokból. Beleöntünk 1 evőkanál olajat, és keverés közben a sütőtököt és a gyömbért 3 percig pirítjuk. Felöntjük a levessel, a sherryvel, a szójaszósszal, és 3 percig csendesen főni hagyjuk, hogy a sütőtök megpuhuljon.

3. A kukoricalisztet 1 teáskanál vízben simára keverjük, beleöntjük a wokba, és addig kevergetjük, amíg a keverék felforr, és sűrűsödni kezd. Visszatesszük a húst és a kesudiót a wokba a bordáskellel és a korianderrel együtt. Addig keverjük, amíg a bordáskel éppen csak fonnyadni kezd, majd tálaljuk.

Csirkehúsleves

Kép nélkül
150 dkg csirkecsont
3.5 dl víz
3 gerezd szeletelt fokhagyma
2 szelet friss gyömbér
4 szál újhagyma

1. A csirkecsontokat megmossuk, és egy nagy leveses lábosba vagy fazékba tesszük.

2. A vízzel felengedjük, csendesen főni hagyjuk. 30 percig főzzük, közben leszedjük a felszínén összegyűlt habot.

3. Beledobjuk a fokhagymát, az 1 cm-es gyömbérszeleteket és a újhagyma összezúzott fehér részét, és finoman gyöngyözve, félig lefedve 180 percen keresztül főzzük.

4. Finom lyukú szitán leszűrjük és megvárjuk, amíg kihűl. Éjszakára befedjük, és a hűtőbe tesszük. Amikor megdermedt, leszedjük róla a zsírt.

Serpenyős sertéshús sütőtökkel és kesudióval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1172 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
Serpenyős sertéshús sütőtökkel és kesudióval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
twitter