Thai kacsaleves rizstésztával

Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg csíkokra vágott kínai brokkoli
50 dkg friss rizstészta
1 db sült, egész kacsa
½ teáskanál őrölt fehérbors
2 teáskanál reszelt pálmacukor
1 evőkanál hoisin-szósz
dl halszósz
2 gerezd zúzott fokhagyma
4 szál újhagyma
5 dkg friss, szeletelt galangagyökér
4 db friss koriander
4 db friss koriandergyökér
20 dl víz
A díszítéshez:
ízlés szerint friss korianderzöld

Elkészítés:

1. Elkészítjük az alaplét. Éles késsel levágjuk a kacsa fejét és kidobjuk. Eltávolítjuk a bőrét és a zsírját, a nyakát sértetlenül meghagyjuk. Óvatosan leszedjük a húst a csontokról és félretesszük. Minden látható zsírt lenyesünk a törzséről a püspökfalattal együtt és kidobjuk. A törzsét nagyobb darabokra törjük, majd beletesszük egy nagy fazékba, és a vízzel felöntjük.

2. A koriandergyökereket és -szárakat egy kés nyelével összeroppantjuk és a galanga gyökérrel együtt a fazékba tesszük, majd felforraljuk. A felszínen összegyűlt habot leszedjük, és közepes lángon 10 percig főzzük. A levest finom lyukú szitán leszűrjük, a csontokat kidobjuk, és a levest egy nagy tiszta wokba átöntjük.

3. A kacsa húsát csíkokra vágjuk és a ferdén, 3 cm-es szeletekre vágott újhagymával, a kínai brokkolival, a fokhagymával, a hal- és a hoisin mártással, a pálmacukorral és a fehér borssal együtt a levesbe tesszük, majd óvatosan felforraljuk.

4. A tésztát egy hőálló tálba tesszük, leforrázzuk, és óvatosan szétszedjük a szálakat. Jól lecsepegtetjük, és hideg vízzel felfrissítjük. A tésztát és a levest egyenlő arányban szétmerjük a tányérokba. Tetszés szerint pirított fokhagymaszirommal és korianderlevelekkel díszítjük, és azonnal tálaljuk.

Sült kacsát egészben a kínai élelmiszert árusító üzletekben is kaphatunk.
Thai kacsaleves rizstésztával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3330 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
Thai kacsaleves rizstésztával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
bevásárlólista