Sertéshúsleves kukoricával és ramentésztával

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Sertéshúsleves kukoricával és ramentésztával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg sült sertésszűz
20 dkg száraz ramentészta
2 kisebb kukorica
1 teáskanál frissen reszelt gyömbér
2 teáskanál mirin
2 szál ferdén vékonyra szeletelt újhagyma
2 dkg sótlan vaj
2 teáskanál földimogyoró-olaj
A díszítéshez:
1 szál ferdén vékonyra szeletelt újhagyma

Elkészítés:

1. A szabadtűzön sütött, egész szűzpecsenyét vékonyan felszeleteljük, és éles késsel lekaparjuk a kukoricaszemeket a csutkáról.

2. A tésztát egy nagy lábos forrásban lévő vízben kb. 4 perc alatt puhára főzzük. Leöntjük róla a vizet, hideg vízzel leöblítjük, majd jól lecsepegtetjük.

3. A wokot erős lángon felhevítjük, beleöntjük az olajat és az edényt megforgatjuk, hogy az oldalát is érje. A gyömbért állandó keverés mellett 1-2 percig pirítjuk, majd felöntjük a levessel és a mirinnel, 5 dl vízzel együtt. Felforraljuk, majd takaréklángon 6-8 percig csendesen főni hagyjuk.

4. A húst beletesszük a levesbe, és 5 percig főzzük, majd hozzáadjuk a kukoricaszemeket és az újhagymát, és további 5 percig csendesen forraljuk, amíg a kukoricaszemek megpuhulnak.

5. A tésztát forró csapvíz alá tartjuk, szétszedjük a szálakat, majd 4 tányérba merjük, és kis halmokat formálunk belőle. Rámerjük a levest a hússal és a kukoricával együtt, mindegyik halomra teszünk egy teáskanál vajat, és a félretett újhagymával díszítjük. Azonnal tálaljuk.

Csirkehúsleves

Kép nélkül
150 dkg csirkecsont
3.5 dl víz
3 gerezd szeletelt fokhagyma
2 szelet friss gyömbér
4 szál újhagyma

1. A csirkecsontokat megmossuk, és egy nagy leveses lábosba vagy fazékba tesszük.

2. A vízzel felengedjük, csendesen főni hagyjuk. 30 percig főzzük, közben leszedjük a felszínén összegyűlt habot.

3. Beledobjuk a fokhagymát, az 1 cm-es gyömbérszeleteket és a újhagyma összezúzott fehér részét, és finoman gyöngyözve, félig lefedve 180 percen keresztül főzzük.

4. Finom lyukú szitán leszűrjük és megvárjuk, amíg kihűl. Éjszakára befedjük, és a hűtőbe tesszük. Amikor megdermedt, leszedjük róla a zsírt.

Sertéshúsleves kukoricával és ramentésztával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2214 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
Sertéshúsleves kukoricával és ramentésztával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
most van szezonja