Szent Péter hala grillezett zöldségágyon, bazsalikommal

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Szent Péter hala grillezett zöldségágyon, bazsalikommal
Adag: 2 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db apróra vágott bazsalikomlevél
1 db cukkini
1 db padlizsán
1 szál cukkinivirág
ízlés szerint frissen őrölt bors
igény szerint olaj
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A zöldségeket mossuk és szárítsuk meg. Egy grillező serpenyőt forrósítsunk meg, és a sütőt melegítsük közepes hőmérséklet re. A padlizsánt és a cukkinit vágjuk hosszában négy egyforma hasábra. A zöldségeket a grillezőben minden oldalukon pirítsuk meg, és a sütőben pároljuk készre. A félbevágott cukkinivirágot süssük meg bő, 160 °C-os olajban. Itassuk le róla az olajat, sózzuk, borsozzuk meg. A paradicsomokat felforrósítjuk.

2. A halat pikkelyezzük le, öblítsük le, és filézzük ki, de a bőrét hagyjuk rajta. A filéket sózzuk, borsozzuk meg. Az olívaolajat serpenyőben forrósítsuk fel. A halszeleteket süssük meg, a bőrös oldalukkal kezdjük; a sütési idő háromnegyedénél fordítsuk meg. Miután elkészültek, tartsuk melegen őket.

3. A pistou-t egy kevés borjúlével hígítsuk fel, de csak annyira, hogy mártás sűrűségű legyen. Óvatosan keverjük bele a friss bazsalikomleveleket.

4. A cukkinit, a padlizsánt és a cukkinivirágot rendezzük félkörben a tányérok egyik felére. Fektessük melléjük a halszeleteket. Tálaláskor langyos pistou-t csorgathatunk rájuk. A grillezett zöldségfélék nyáron minden fogáshoz illenek, és többnyire mártás sem kell hozzájuk.

Bazsalikommártás

Bazsalikommártás
6 gerezd fokhagyma
1 csokor friss bazsalikom
10 dkg frissen reszelt parmezán sajt
0.5 dl olívaolaj
ízlés szerint tengeri só
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors

1. Hámozzuk meg, majd mozsárban zúzzuk össze a fokhagymát, és adjunk hozzá egy csipet sót. Vágjuk apróra a bazsalikomot, és adjuk a fokhagymához. Keverjük, amíg egynemű, egyenletes masszává nem alakul. Adjuk hozzá a reszelt parmezánt, ízesítsük kevés borssal.

2. Állandó kevergetés közben eleinte cseppenként, majd folyamatosan csorgatva adjuk hozzá az olajat, amíg teljesen sima krémet nem kapunk.

Borjúhúsalaplé

Kép nélkül
150 dkg borjúcsont
5 szem egész bors
1 csokor bouquet garni
2 evőkanál paradicsompüré
40 dl hideg víz
1 szál darabolt póréhagyma
1 szál darabolt szárzeller
2 szál darabolt sárgarépa
1 fej negyedelt vöröshagyma

1. A marhacsontot 230 °C-ra előmelegített sütőben 40 perc alatt megsütjük. Félidőben hozzáadjuk a sárgarépát, a szárzellert és a póréhagymát.

2. Fazékba tesszük a csontokat és a zöldségeket, felöntjük a vízzel, hozzáadjuk a paradicsompürét, a bouquet garnit és a borsot. 3-4 órán át gyöngyözve főzzük, a keletkező habot leszedjük a tetejéről.

3. A levet finom szűrőn át tálba szűrjük. A zöldségekből gyengéden kinyomkodjuk a levet. Hűtőszekrényben hagyjuk hűlni, majd a zsírt leszedjük a tetejéről.

Szent Péter hala grillezett zöldségágyon, bazsalikommal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1443 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Provence
Provence
(Vince Kiadó, 2007)

A napfényes Provence régóta kedvelt úticélnak számít. Számtalan örömteli meglepetést tartogat ez a Mont Ventoux csúcsaitól a Cőte d'Azur-i sétányokig húzódó vidék: hogy hirtelenjében csak a marseille-i halpiacot, Jean-Marie... bővebben...
Szent Péter hala grillezett zöldségágyon, bazsalikommal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Provence
Provence
(Vince Kiadó, 2007)

A napfényes Provence régóta kedvelt úticélnak számít. Számtalan örömteli meglepetést tartogat ez a Mont Ventoux csúcsaitól a Cőte d'Azur-i sétányokig húzódó vidék: hogy hirtelenjében csak a marseille-i halpiacot, Jean-Marie... bővebben...
hírlevél