Narancsos-mézes sütemény

Pain d' épice

Elkészítési idő: 120 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Narancsos-mézes sütemény
Adag: 1 sütőforma (6 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg méz
1 maréknyi mazsola
50 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál fahéj
késhegynyi reszelt szerecsendió
A formához:
igény szerint vaj

Elkészítés:

1. A narancshéjat vágjuk apró darabokra. Egy csésze vízben forraljuk fel a mazsolával együtt, öntsük a mézre, és jól keverjük el. Amikor a méz eléggé feloldódott, keverjük hozzá a sütőporral elvegyített lisztet és a fűszereket. Alaposan keverjük el.

2. Vajazzunk ki egy hosszúkás formát, öntsük bele a tésztát, és 30 percig alufóliával befedve pihentessük. Közben a sütőt melegítsük elő 200 °C-ra.

3. A fóliát távolítsuk el, és süssük kb. 60 perc hosszat. A sütemény akkor van készen, ha a beleszúrt késpenge száraz és tiszta marad.

Narancsos-mézes sütemény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1652 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Provence
Provence
(Vince Kiadó, 2007)

A napfényes Provence régóta kedvelt úticélnak számít. Számtalan örömteli meglepetést tartogat ez a Mont Ventoux csúcsaitól a Cőte d'Azur-i sétányokig húzódó vidék: hogy hirtelenjében csak a marseille-i halpiacot, Jean-Marie... bővebben...
Narancsos-mézes sütemény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Provence
Provence
(Vince Kiadó, 2007)

A napfényes Provence régóta kedvelt úticélnak számít. Számtalan örömteli meglepetést tartogat ez a Mont Ventoux csúcsaitól a Cőte d'Azur-i sétányokig húzódó vidék: hogy hirtelenjében csak a marseille-i halpiacot, Jean-Marie... bővebben...
cikkek