Csokoládés karamella

Caramels au chocolat

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Csokoládés karamella
Adag: 8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
9 dkg méz
5 dkg vaj
1 evőkanál kristálycukor
A tepsihez:
igény szerint vaj

Elkészítés:

1. A csokoládét nagy lyukú reszelőn reszeljük le. Rézüstben forrósítsuk fel a mézet, a vajat, a csokoládét és cukrot, és állandóan kevergetve 7-8 percig főzzük.

2. Vajazzunk ki egy tepsit, és öntsük bele a keveréket. Amikor szilárdulni kezd, késsel metsszük be úgy, hogy cukorka nagyságú kockák rajzolódjanak ki. Hagyjuk kihűlni.

3. A hideg karamellt a jelölések mentén nagy ollóval vágjuk szét, vagy kézzel törjük darabokra.

Csokoládés karamella
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1235 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Provence
Provence
(Vince Kiadó, 2007)

A napfényes Provence régóta kedvelt úticélnak számít. Számtalan örömteli meglepetést tartogat ez a Mont Ventoux csúcsaitól a Cőte d'Azur-i sétányokig húzódó vidék: hogy hirtelenjében csak a marseille-i halpiacot, Jean-Marie... bővebben...
Csokoládés karamella
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Provence
Provence
(Vince Kiadó, 2007)

A napfényes Provence régóta kedvelt úticélnak számít. Számtalan örömteli meglepetést tartogat ez a Mont Ventoux csúcsaitól a Cőte d'Azur-i sétányokig húzódó vidék: hogy hirtelenjében csak a marseille-i halpiacot, Jean-Marie... bővebben...
facebook