Csicseriborsó-lepény

La cade

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Csicseriborsó-lepény
Adag: 1 tepsi
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 evőkanál olívaolaj
5 dl víz
1 teáskanál finomított
ízlés szerint bors
igény szerint olaj

Elkészítés:

1. Melegítsük a sütőt maximális hőfokra, ha van, kapcsoljuk be a grill funkciót.

Egy tálban keverjük simára a vizet, lisztet, olívaolajat, sót, ha kell, keverjük át kézi mixerrel, hogy ne legyen csomós.

2. Vékonyan olajozzunk ki egy (50 cm átmérőjű) sütőlapot, és egyenletesen öntsük rá a tésztát. Süssük vagy grillezzük a lepényt, míg aranybarna nem lesz. Időről időre hústűvel lyukasszuk ki a felszínén keletkező hólyagokat.

3. A cade akkor készül el, amikor aranybarna lesz a színe, az sem számít, ha itt-ott kissé megég. A sütőből kivéve ízesítsük borssal, majd vágjuk 5 cm-es kockákra, és azonnal tálaljuk.

Csicseriborsó-lepény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 5611 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Provence
Provence
(Vince Kiadó, 2007)

A napfényes Provence régóta kedvelt úticélnak számít. Számtalan örömteli meglepetést tartogat ez a Mont Ventoux csúcsaitól a Cőte d'Azur-i sétányokig húzódó vidék: hogy hirtelenjében csak a marseille-i halpiacot, Jean-Marie... bővebben...
Csicseriborsó-lepény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Provence
Provence
(Vince Kiadó, 2007)

A napfényes Provence régóta kedvelt úticélnak számít. Számtalan örömteli meglepetést tartogat ez a Mont Ventoux csúcsaitól a Cőte d'Azur-i sétányokig húzódó vidék: hogy hirtelenjében csak a marseille-i halpiacot, Jean-Marie... bővebben...
könyvek