Töltött paradicsom, cukkini és paprika

Petits farcis de tomates, courgettes et poivrons

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Töltött paradicsom, cukkini és paprika
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db kemény, érett paradicsom
4 db cukkini
15 dkg reszelt parmezán sajt
15 dkg kockára vágott főtt sonka
vagy
1 csokor apróra vágott zöldfűszer
20 dkg fehérkenyér
2 pohár tej
2 db tojás
1 csipet szerecsendió
2 gerezd szeletelt fokhagyma
igény szerint olívaolaj

Elkészítés:

1. Áztassuk a kenyérdarabokat tejbe. Vágjuk le a paradicsomok tetejét, vájjuk ki a belsejüket, és tegyük félre. Vágjuk le a paprikák tetejét, vágjuk ki belőlük az ereket és a csumát a magokkal. Vágjuk el hosszában a cukkiniket, kiskanállal vájjuk ki a magos részt, és adjuk a kivájt paradicsomvelőhöz.

2. Melegítsük a sütőt 180 °C-ra. Nyomkodjuk ki a tejbe áztatott kenyérbelet. Nagy tálban keverjük össze a parmezán sajttal, adjuk hozzá a tojásokat, a szerecsendiót, a sonkát, a darált húst, a zöldfűszert és a fokhagymát, majd a paradicsom és a cukkini kivájt belsejét, és keverjük jól össze.

3. Töltsük meg a kivájt zöldségeket a keverékkel, tegyük vissza a tetejüket. Kiolajozott sütőlemezen süssük 30-40 percig.

Töltött paradicsom, cukkini és paprika
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2395 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Provence
Provence
(Vince Kiadó, 2007)

A napfényes Provence régóta kedvelt úticélnak számít. Számtalan örömteli meglepetést tartogat ez a Mont Ventoux csúcsaitól a Cőte d'Azur-i sétányokig húzódó vidék: hogy hirtelenjében csak a marseille-i halpiacot, Jean-Marie... bővebben...
Töltött paradicsom, cukkini és paprika
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Provence
Provence
(Vince Kiadó, 2007)

A napfényes Provence régóta kedvelt úticélnak számít. Számtalan örömteli meglepetést tartogat ez a Mont Ventoux csúcsaitól a Cőte d'Azur-i sétányokig húzódó vidék: hogy hirtelenjében csak a marseille-i halpiacot, Jean-Marie... bővebben...
recepttár