Guilvinec-i sült langusztina burgonyavagdalton, kaviárral és ikrás vajjal

Langoustines du Guilvinec roties, coussin de pommes de terre au caviar d'Iran etbeurre coraillé

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg burgonya
4 nagyobb langusztina
10 dkg vaj
4 teáskanál fekete kaviár
3 db tojás
6 dkg liszt
2 és fél dl főzőtejszín
vagy
2 és fél dl créme fraiche
ízlés szerint cayenne-bors
ízlés szerint
néhány bazsalikomlevél

Elkészítés:

1. A burgonyát sós vízben, héjában főzzük meg. Míg a burgonya fő, szedjük le a langusztinák páncélját, de hagyjuk meg a farkukat. Óvatosan vágjuk fel a hátukat, és távolítsuk el a bélcsatornát. Végül rövid ideig pirítsuk serpenyőben. Vágjuk le a fejeket, és tegyük félre. Vegyük ki az ikrát, keverjük el 5 dkg vajjal.

2. Főzzük a páncélokat kb. 2 dl vízben, a levet forraljuk be az egyharmadára, majd szűrjük át.

3. Amikor a burgonya megfőtt, hámozzuk meg, szárítsuk meg a sütőben, és törjük át. A főzőtejszínt melegítsük meg, de ne hagyjuk, hogy felforrjon. Adjuk az áttört burgonyához a liszttel és a tojásokkal.

4. A masszából készítsünk négy lapos pogácsát, és süssük ki olvasztott vajban. Tartsuk melegen. A langyos ráklét keverjük ki az ikrás vajjal. Ízesítsük sóval, borssal.

5. Helyezzük a burgonyavagdaltakat tányérokra, mindegyikre tegyünk egy-egy kanálnyi kaviárt, merjünk a tányérokra az ikrás vajból. Tegyünk mindegyik tetejére egy-egy langusztinát, a tányérokat díszítsük a langusztinafejekkel és olajban pirított bazsalikomlevelekkel.

Ehhez az ínyenc előételhez a La Laidiére-i fehérbor a legmegfelelőbb kísérő.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Könnyű, száraz, fehér habzóbor illik hozzá.
Guilvinec-i sült langusztina burgonyavagdalton, kaviárral és ikrás vajjal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1847 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Provence
Provence
(Vince Kiadó, 2007)

A napfényes Provence régóta kedvelt úticélnak számít. Számtalan örömteli meglepetést tartogat ez a Mont Ventoux csúcsaitól a Cőte d'Azur-i sétányokig húzódó vidék: hogy hirtelenjében csak a marseille-i halpiacot, Jean-Marie... bővebben...
Guilvinec-i sült langusztina burgonyavagdalton, kaviárral és ikrás vajjal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Provence
Provence
(Vince Kiadó, 2007)

A napfényes Provence régóta kedvelt úticélnak számít. Számtalan örömteli meglepetést tartogat ez a Mont Ventoux csúcsaitól a Cőte d'Azur-i sétányokig húzódó vidék: hogy hirtelenjében csak a marseille-i halpiacot, Jean-Marie... bővebben...
pinterest