Hagymás lepény szardellával

Pissaladiére

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Hagymás lepény szardellával
Adag: 8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
75 dkg pizzatészta
350 dkg vékonyra szeletelt vöröshagyma
1 csokor zöldfűszer
2 gerezd fokhagyma
3 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A tésztát meleg helyen kelesszük meg. Hámozzuk meg a vöröshagymát, és vágjuk vékony szeletekre. Két evőkanál olajon pároljuk üvegesre a meghámozott egész fokhagymával és a zöldfűszerekkel. Sózzuk, borsozzuk. Az edény háromnegyedét fedjük le, és az egészet pároljuk puhára. Vigyázzunk, hogy a hagyma ne barnuljon meg. Távolítsuk el a fűszercsokrot és a fokhagymát.

2. Melegítsük a sütőt 180-200 °C-ra. Egy nagy pizzasütőformát vagy egy sütőlemezt vékonyan kenjünk ki olajjal. Amikor a kenyértészta megkelt, nyújtsuk ki kb. 5 mm vastagra, és terítsük a formába, illetve a sütőlemezre. Terítsük szét rajta a hagymát, díszítsük az olajbogyóval és a szardellával. Esetleg meglocsolhatjuk egy kevés olívaolajjal.

3. Sütőben süssük kb. 15 percig. Végül borsozzuk meg. Tálaljuk langyosan, zöld salátával.

Fűszeres szardellapasztával is megkenhetjük a tészta tetejét, mielőtt ráterítenénk a hagymát.
A pissaladiére hidegen is roppant ízletes aperitif mellé.

Pizzatészta

Kép nélkül
2 evőkanál olívaolaj
25 dkg liszt
2 dkg élesztő
1 teáskanál kristálycukor
1 csapott teáskanál
1.5 dl víz

1. Az élesztőt szétmorzsoljuk és rászórjuk a cukrot. A víz felével addig keverjük, míg az élesztő folyékony nem lesz (1. kép).

2. A lisztet tálba tesszük és mélyedést nyomunk bele. Beleöntjük az élesztőt és meghintjük liszttel. Letakarva meleg helyen 15 percig kelesztjük (2. kép).

3. Hozzáadjuk a sót és az olajat, és a konyhai robotgép dagasztójával rugalmas tésztát dagasztunk. Közben hozzáöntjük a víz másik felét (3. kép).

4. A tésztát meghintjük liszttel, letakarjuk és 45 percig kelesztjük (4. kép). Utána megint erősen átgyúrjuk, kinyújtjuk, rátesszük a feltétet és megsütjük.

Hagymás lepény szardellával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1334 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Provence
Provence
(Vince Kiadó, 2007)

A napfényes Provence régóta kedvelt úticélnak számít. Számtalan örömteli meglepetést tartogat ez a Mont Ventoux csúcsaitól a Cőte d'Azur-i sétányokig húzódó vidék: hogy hirtelenjében csak a marseille-i halpiacot, Jean-Marie... bővebben...
Hagymás lepény szardellával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Provence
Provence
(Vince Kiadó, 2007)

A napfényes Provence régóta kedvelt úticélnak számít. Számtalan örömteli meglepetést tartogat ez a Mont Ventoux csúcsaitól a Cőte d'Azur-i sétányokig húzódó vidék: hogy hirtelenjében csak a marseille-i halpiacot, Jean-Marie... bővebben...
bevásárlólista