Töltött nagy sziklahal provence-i módon

Chapon farci vieille Provence

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Töltött nagy sziklahal provence-i módon
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 nagyobb sziklahal
120 dkg burgonya
2 db cukkini
1 db padlizsán
3 db paradicsom
1 fej fokhagyma
4 evőkanál olívaolaj
1 dl fehérbor
ízlés szerint
ízlés szerint édesköménymag
ízlés szerint frissen őrölt bors
A Ratatouille-hez:
8 db paradicsom
1 db padlizsán
1 db cukkini
5 gerezd zúzott fokhagyma
20 dkg zsemlemorzsa
ízlés szerint frissen őrölt őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A hal hátát vágjuk fel. Távolítsuk el a gerincet és a nagyobb szálkákat, a hal maga viszont maradjon egészben. Folyó vízben mossuk meg.

2. Hámozzuk meg a burgonyát, vágjuk vastag karikákra, és főzzük meg sós vízben. Mossuk meg és ízlés szerint aprítsuk fel a többi halhoz való zöldséget, és tisztítsuk meg a fokhagymát. Két evőkanál olajon enyhén pirítsuk meg a paprikát, adjuk hozzá a cukkinit, végül a padlizsánt. Vigyázzunk, hogy ne pároljuk túl, a zöldségek maradjanak kemények.

3. Melegítsük a sütőt 220 °C-ra. Terítsük szét a zöldségeket tűzálló tálban, és fektessük a halat a tetejére. Süssük a sütőben körülbelül 15 percig. Öntsük rá a fehérbort, és tegyük vissza a sütőbe még 5 percre.

4. A töltelékhez mossuk meg a paprikát, és vágjuk csíkokra. Tisztítsuk meg és szeleteljük fel a hagymát. Húzzuk le a paradicsom héját, vágjuk ki a szára tövét, és vágjuk kis kockákra, majd a cukkinit és padlizsánt is kockázzuk fel. A töltelékhez való zöldségeket és fokhagymát pirítsuk meg az olajban. Sózzuk, borsozzuk, majd fedő alatt pároljuk kis lángon 20 percig. Keverjük bele a zsemlemorzsát, majd töltsük meg vele a halat.

Töltött nagy sziklahal provence-i módon
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1219 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Provence
Provence
(Vince Kiadó, 2007)

A napfényes Provence régóta kedvelt úticélnak számít. Számtalan örömteli meglepetést tartogat ez a Mont Ventoux csúcsaitól a Cőte d'Azur-i sétányokig húzódó vidék: hogy hirtelenjében csak a marseille-i halpiacot, Jean-Marie... bővebben...
Töltött nagy sziklahal provence-i módon
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Provence
Provence
(Vince Kiadó, 2007)

A napfényes Provence régóta kedvelt úticélnak számít. Számtalan örömteli meglepetést tartogat ez a Mont Ventoux csúcsaitól a Cőte d'Azur-i sétányokig húzódó vidék: hogy hirtelenjében csak a marseille-i halpiacot, Jean-Marie... bővebben...
pinterest