Tengeri farkassügér sókéregben

Loup de mer en croute de sel

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Tengeri farkassügér sókéregben
Adag: 2 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db 60 dkg-os tengeri sügér
ízlés szerint zöldfűszer
A sókéreghez:
150 dkg durva szemcséjű tengeri só
1 dl víz

Elkészítés:

1. A halat tisztítsuk meg, de ne pikkelyezzük le. Keverjük el a sót és a tojásfehérjét, apránként adjuk hozzá a vizet. 2 percig keverjük, majd pihentessük.

2. Melegítsük elő a sütőt 220 °C-ra. Helyezzünk alufóliát a sütőlapra, erre kenjünk vastagon a sós masszából halformát. Erre helyezzük a halat. A hal hasát töltsük meg az ízlésünknek megfelelő zöldfűszerekkel, majd vonjuk be teljesen a halat a sómasszával.

3. Előmelegített sütőben süssük kb. 15 percig, amíg a sótakaró aranybarna nem lesz.

Ennek a halnak a húsa rendkívül ízletes, amit fehérbor emel ki a legjobban. Ajánlott borfajta a cassis-i fehér, de egy Aude-vidéki bor vagy egy burgundi fehér is megteszi.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Tengeri farkassügér sókéregben
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 4988 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Provence
Provence
(Vince Kiadó, 2007)

A napfényes Provence régóta kedvelt úticélnak számít. Számtalan örömteli meglepetést tartogat ez a Mont Ventoux csúcsaitól a Cőte d'Azur-i sétányokig húzódó vidék: hogy hirtelenjében csak a marseille-i halpiacot, Jean-Marie... bővebben...
Tengeri farkassügér sókéregben
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Provence
Provence
(Vince Kiadó, 2007)

A napfényes Provence régóta kedvelt úticélnak számít. Számtalan örömteli meglepetést tartogat ez a Mont Ventoux csúcsaitól a Cőte d'Azur-i sétányokig húzódó vidék: hogy hirtelenjében csak a marseille-i halpiacot, Jean-Marie... bővebben...
recepttár