Dashileves fésűkagylóval és hajdinatésztával

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Dashileves fésűkagylóval és hajdinatésztával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 teáskanál dashipor
24 nagyobb fésűkagyló
25 dkg száraz hajdinatészta
2 teáskanál rizsecet
2 szál szeletelt újhagyma
1 teáskanál friss, finomra vágott gyömbér
5 db friss, apróra vágott fekete gomba
1 db csíkokra vágott nori-lap
dl mirin
dl világos szójaszósz

Elkészítés:

1. A tésztát egy nagy lábosnyi forrásban lévő vízbe tesszük és megkeverjük, hogy a szálak szétváljanak. Leöntjük róla a főzőlét, és hideg vízzel leöblítjük.

2. A mirint, a szójaszószt, az ecetet és a dashit 8,5 dl vízzel együtt egy teflonbevonatú wokba öntjük. Felforraljuk, majd mérsékeljük a lángot, 3-4 percig csendesen főni hagyjuk. Újhagymával és gyömbérrel fűszerezzük, és továbbra is lassú tűzön tartjuk.

3. Erősen felforrósítunk egy faszéngrillezésnél használt bordás serpenyőt, és adagonként beletéve a kagylót, oldalanként 30 másodperc alatt kissé kormosra pirítjuk, majd kivesszük a serpenyőből.

4. A tésztát és a fekete gombát négy mélytányérba szedjük. Mindegyik tányérba kb. 2 dl levest merünk, és fejenként 6-6 kagylót (halikra nélkül) teszünk hozzá. Nori csíkokkal díszítjük és azonnal tálaljuk.

Ha nem tudunk friss fekete gombát szerezni, használjunk szárított gombát és áztassuk meleg vízbe 20 percre.
Testes és száraz, lágyabb savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Dashileves fésűkagylóval és hajdinatésztával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1324 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
Dashileves fésűkagylóval és hajdinatésztával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
cikkek