Nyolckincsleves



Elkészítés:
1. A gombát a vízzel leforrázzuk, és 20 percre beáztatjuk. Szárazra nyomkodjuk, a gombás lét félretesszük. Eltávolítjuk a fás végeket, és a gombafejeket négyfelé vágjuk.
2. A wokot nagy lángon felhevítjük. Beleöntjük a kétféle olajat és megforgatjuk az edényt, hogy az oldalát is érje, majd hozzáadjuk a gyömbért, az újhagymát és a bacont. 10 másodperc után felöntjük a levessel, és hozzáöntjük a szójaszószt, a rizsbort, a gombás levet és fél teáskanál sót is. Felforraljuk, majd hozzáadjuk a csirkét. Levesszük a lángot takarékra, lefedjük a levest, és 40 percig főzzük csendesen. Kivesszük a csirkét a levesből, és amikor már kellően kihűlt, csíkokra vágjuk a húst.
3. Újra felforraljuk a levest, majd beletesszük az 1 ujjnyi vastag szeletekre vágott sárgarépát, és 5 percig főzzük. Ezután a garnélát, a kockára vágott tofut, a bambuszrügyet, a parajt és a csirkehúst is a wokba tesszük, és lassú tűzön még 5 percig főzzük. Újhagymával tálaljuk.
Csirkehúsleves
1. A csirkecsontokat megmossuk, és egy nagy leveses lábosba vagy fazékba tesszük.
2. A vízzel felengedjük, csendesen főni hagyjuk. 30 percig főzzük, közben leszedjük a felszínén összegyűlt habot.
3. Beledobjuk a fokhagymát, az 1 cm-es gyömbérszeleteket és a újhagyma összezúzott fehér részét, és finoman gyöngyözve, félig lefedve 180 percen keresztül főzzük.
4. Finom lyukú szitán leszűrjük és megvárjuk, amíg kihűl. Éjszakára befedjük, és a hűtőbe tesszük. Amikor megdermedt, leszedjük róla a zsírt.