Nyolckincsleves

Elkészítési idő: 95 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Nyolckincsleves
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg paraj
5 dkg szeletelt bambuszrügy
12 kisebb tisztított, nyers garnélarák
4 db szárított shiitake gomba
20 dkg kemény tofu
25 dkg lebőrözött csirkemellfilé
5 dkg csíkokra vágott prosciutto
vagy
5 dkg csíkokra vágott baconszalonna
½ teáskanál
1 evőkanál olaj
1 szál sárgarépa
1 evőkanál rizsbor
1 evőkanál szójaszósz
2 szál szeletelt újhagyma
1 evőkanál apróra vágott újhagyma
2 teáskanál friss, finomra vágott gyömbér
1 teáskanál szezámolaj
1 és ¼ dl víz

Elkészítés:

1. A gombát a vízzel leforrázzuk, és 20 percre beáztatjuk. Szárazra nyomkodjuk, a gombás lét félretesszük. Eltávolítjuk a fás végeket, és a gombafejeket négyfelé vágjuk.

2. A wokot nagy lángon felhevítjük. Beleöntjük a kétféle olajat és megforgatjuk az edényt, hogy az oldalát is érje, majd hozzáadjuk a gyömbért, az újhagymát és a bacont. 10 másodperc után felöntjük a levessel, és hozzáöntjük a szójaszószt, a rizsbort, a gombás levet és fél teáskanál sót is. Felforraljuk, majd hozzáadjuk a csirkét. Levesszük a lángot takarékra, lefedjük a levest, és 40 percig főzzük csendesen. Kivesszük a csirkét a levesből, és amikor már kellően kihűlt, csíkokra vágjuk a húst.

3. Újra felforraljuk a levest, majd beletesszük az 1 ujjnyi vastag szeletekre vágott sárgarépát, és 5 percig főzzük. Ezután a garnélát, a kockára vágott tofut, a bambuszrügyet, a parajt és a csirkehúst is a wokba tesszük, és lassú tűzön még 5 percig főzzük. Újhagymával tálaljuk.

Csirkehúsleves

Kép nélkül
150 dkg csirkecsont
3.5 dl víz
3 gerezd szeletelt fokhagyma
2 szelet friss gyömbér
4 szál újhagyma

1. A csirkecsontokat megmossuk, és egy nagy leveses lábosba vagy fazékba tesszük.

2. A vízzel felengedjük, csendesen főni hagyjuk. 30 percig főzzük, közben leszedjük a felszínén összegyűlt habot.

3. Beledobjuk a fokhagymát, az 1 cm-es gyömbérszeleteket és a újhagyma összezúzott fehér részét, és finoman gyöngyözve, félig lefedve 180 percen keresztül főzzük.

4. Finom lyukú szitán leszűrjük és megvárjuk, amíg kihűl. Éjszakára befedjük, és a hűtőbe tesszük. Amikor megdermedt, leszedjük róla a zsírt.

Nyolckincsleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2171 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
Nyolckincsleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
tippek, fortélyok