Japán miso csirkével és udontésztával

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető drága
Japán miso csirkével és udontésztával
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
60 dkg lebőrözött csirkemellfilé
40 dkg udontészta
15 dkg selyemtofu
8 db szárított shiitake gomba
6 dkg misokrém
1 evőkanál wakamepehely
3 szál újhagyma
2 teáskanál dashipor

Elkészítés:

1. A gombákat 2,5 dl vízzel leforrázzuk, és 20 percre beáztatjuk. Szárazra nyomkodjuk, a folyadékot félretesszük. A fás szárakat eltávolítjuk, és csak a gombafejeket szeleteljük fel vékonyan.

2. Egy nagy fazékban felforralunk 2 liter vizet, beletesszük a tésztát, és 1-2 percig főzzük, vagy amíg meg nem puhul. Azonnal leöntjük róla a vizet, majd hideg vízzel leöblítjük és félretesszük.

3. A levest 1 liter vízzel a wokba öntjük, felforraljuk, majd takarékra tesszük, és csendesen főni hagyjuk. Beletesszük a 1,5 cm-es csíkokra vágott csirkét, és még 2-3 percig főzzük, vagy amíg a hús majdnem megpuhul.

4. Hozzáadjuk a gombát, és újabb 1 percig főzzük, majd beletesszük a hosszában félbevágott bordáskelt. További 1 perc elteltével, vagy amikor a kel fonnyadni kezd, misokrémmel, dashigramilátunnnal, wakaméval (vagy más tengeri moszattal) és a félretett gombás folyadékkal ízesítjük. A misokrémet és a dashit jól elkeverjük, hogy feloldódjanak, közben ügyeljünk rá, hogy ne forrjon fel a leves.

5. Az 1 cm-es kockákra vágott tofut óvatosan a levesbe keverjük. A tésztát tányérokba szedjük, majd rámerjük a forró levest, végül meghintjük a ferdén felszetelt újhagymával.

Csirkehúsleves

Kép nélkül
150 dkg csirkecsont
3.5 dl víz
3 gerezd szeletelt fokhagyma
2 szelet friss gyömbér
4 szál újhagyma

1. A csirkecsontokat megmossuk, és egy nagy leveses lábosba vagy fazékba tesszük.

2. A vízzel felengedjük, csendesen főni hagyjuk. 30 percig főzzük, közben leszedjük a felszínén összegyűlt habot.

3. Beledobjuk a fokhagymát, az 1 cm-es gyömbérszeleteket és a újhagyma összezúzott fehér részét, és finoman gyöngyözve, félig lefedve 180 percen keresztül főzzük.

4. Finom lyukú szitán leszűrjük és megvárjuk, amíg kihűl. Éjszakára befedjük, és a hűtőbe tesszük. Amikor megdermedt, leszedjük róla a zsírt.

Japán miso csirkével és udontésztával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1628 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
Japán miso csirkével és udontésztával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
van itthon