Fűszeres vietnami húsleves tésztával

Bun bo Hué

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg kockára vágott sertéscomb
30 dkg filézett bélszín
18 dkg tisztított szójababcsíra
½ csokor friss korianderzöld
40 dkg spagetti
vagy
40 dkg friss rizstészta
1 teáskanál szárított garnéla
1 fej cikkekre vágott vöröshagyma
2 szál fenyérfű
2 evőkanál halszósz
1 nagyobb friss, szeletelt piros chilipaprika
1 teáskanál kristálycukor
2 evőkanál olaj
néhány szál friss menta
A tálaláshoz:
ízlés szerint cikkekre vágott citrom

Elkészítés:

1. A bélszínt 20-30 percre, vagy amíg kissé megfagy, mélyhűtőbe tesszük, majd az erezet irányára merőlegesen hajszálvékony szeletekre vágjuk, ezután félretesszük.

2. Felhevítjük a wokot és beleteszünk 1 evőkanál olajat, majd körbeforgatjuk, hogy az olaj egyenletesen érje az oldalát is. A sertéshúst állandó kevergetés mellett adagonként 2-3 percig sütjük, amíg megpirul. Kivesszük az edényből. Újabb evőkanál olajat locsolunk a wokba, és 2-3 percig kevergetjük a hagymát, amíg üveges lesz. Felöntjük levessel. Az egyik szál fenyérfű szárát egy kés nyelével összeroppantjuk és a wokba dobjuk. Visszatesszük a sertéshúst a levesbe és felforraljuk, majd a lángot takarékra állítva, csendesen főzzük 15 percig, vagy amíg a hús megpuhul. A leves felszínén összegyűlt habot időnként leszedjük. Közben a másik fenyérfűszál fehér részét vékonyan felszeljük.

3. Az egész fenyérfűszálat kiemeljük, hozzákeverjük a leveshez a halszószt, a szárított, őrölt garnélát, valamint a cukrot és lassú tűzön tovább főzzük.

4. A maradék olajat egy kis serpenyőben, közepes lángon felforrósítjuk, és a felszelt fenyérfüvet a chilivel együtt 2-3 percig kevergetjük, vagy amíg az illóolajok felszabadulnak, majd hozzákeverjük a leveshez. Közvetlenül tálalás előtt közepes-erős lángon felforraljuk.

5. A rizstésztát kiöntjük egy nagy hőálló tálba, annyi forrásban lévő vizet öntünk rá, hogy ellepje, és óvatosan szétválasztjuk a szálakat. Azonnal leszűrjük és leöblítjük. A tésztát négy előmelegített tányérba szedjük. Rászórjuk a szójababcsírát, és rámerünk a még forrásban lévő levesből annyit, hogy ellepje. Hozzáadjuk a bélszínt - a forró levesben megpuhul. A tetejére szórjuk a mentát, a koriandert és ízlés szerint friss chilit. Citromgerezdekkel díszítve azonnal tálaljuk.

Marhahúsalaplé

Kép nélkül
150 dkg húsos borjúcsont vagy
150 dkg húsos marhacsont
1 szál apróra vágott póréhagyma
1 db apróra vágott szárzeller
2 evőkanál paradicsompüré
1 db negyedekre vágott hagyma
40 dl víz
6 szem bors
2 db apróra vágott sárgarépa

1. A marha- vagy borjúcsontot 230 C fokra melegített sütőben 40 percig pirítjuk. A sütési idő felénél hagymát, sárgarépát, póréhagymát és szárzellert adunk hozzá (1. kép).

2. Az egészet tiszta fazékba tesszük. Vizet, sűrített paradicsomot, bouquet garnit is adunk hozzá. 3-4 órán át főzzük, közben többször lemerjük a tetejét (2. kép).

3. A levet adagonként finom lyukú szűrőn tálba öntjük (3. kép). A szilárd hozzávalókat merőkanállal kissé kinyomkodjuk. Utána hűtőszekrénybe tesszük.

Fűszeres vietnami húsleves tésztával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3145 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
Fűszeres vietnami húsleves tésztával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
pinterest