San choy bau

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
San choy bau
Adag: 4 adag
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 kisebb salátalevél
vagy
4 nagyobb salátalevél
¼ teáskanál szezámolaj
másfél evőkanál olaj
1 teáskanál kristálycukor
dl sherry
2 teáskanál szójaszósz
3 teáskanál frissen reszelt gyömbér
3 gerezd zúzott fokhagyma
1 evőkanál pirított fenyőmag
10 dkg apróra vágott vízigesztenye
10 dkg apróra vágott bambuszrügy
6 szál újhagyma
A tálaláshoz:
igény szerint osztrigaszósz

Elkészítés:

1. Elkészítjük a mártást. Az osztriga- és a szójaszószt, a cherryt és a cukrot egy kis tálban vagy korsóban összekeverjük, és addig keverjük, amíg a cukor elolvad.

2. Erős lángon felforrósítjuk a wokot, beleöntjük a szezámolajat és körbefuttatjuk az edény oldalán. Beletesszük a fokhagymát, a gyömbért és a ferdén felkarikázott újhagyma felét, és keverés mellett 1 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst, és 3-4 percig sütjük, közben kevergetjük és szétnyomkodjuk az összecsomósodott részeket.

3. Beletesszük a bambuszrügyet, a vízigesztenyét és a maradék újhagymát, majd ráöntjük a mártást. 2-3 percig főzzük, amíg a folyadék kissé besűrűsödik. Belekeverjük a fenyőmagot.

4. A csészére formált salátalevelekben 12 kicsi vagy 4 nagy adagot készítünk. Osztrigaszószt csurgatunk rá, kívánság szerint, majd tálaljuk.

San choy bau
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1742 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
San choy bau
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
ételfotó