Phad thai

Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 nagyobb egész, konyhakész garnélarák
25 dkg rizsmetélt
9 dkg tisztított szójababcsíra
1 db cikkekre vágott zöldcitrom
3 evőkanál friss korianderzöld
4 dkg pirított, apróra vágott földimogyoró
2 evőkanál olaj
10 dkg tofupuffancs
1 kisebb friss, apróra vágott piros chilipaprika
2 gerezd zúzott fokhagyma
2 szál karikára vágott újhagyma
1 evőkanál tamarindpüré
1 evőkanál víz
másfél evőkanál kristálycukor
2 evőkanál halszósz
2 evőkanál zöldcitromlé
2 db felvert tojás

Elkészítés:

1. A tésztát 15-20 percre meleg vízbe áztatjuk, amíg megpuhul, majd lecsepegtetjük.

2. A chilit, a fokhagymát és az újhagymát mozsárban összetörjük. A tamarindpürét vízben elkeverjük, majd fokozatosan hozzákeverjük a tamarindos vizet a mozsárban összetört keverékhez, a cukorral, a halszósszal és a zöldcitromlével együtt.

3. Erős lángon felforrósítjuk a wokot, beleöntünk 1 evőkanálnyi olajat és körbefuttatjuk az edény oldalán. Beleütjük a tojást, szétterítjük az edény alján, és 1-2 percig sütjük, amíg megszilárdul és átsül. Kivesszük a wokból, és csíkokra vágjuk.

4. Felhevítjük a maradék olajat, belekeverjük a chilis keveréket, és 30 másodpercig sütjük. Hozzáadjuk a vékonyan felszelelt húst, és 2 percig kevergetve sütjük, amíg megpuhul. Beletesszük a garnélát (a farkával együtt) is, és keverés közben még 1 percig pirítjuk.

5. Hozzákeverjük a tésztát, a tojást, a kisütött, gyufaszálnyi csíkokra vágott tofut és a szójacsíra felét, és ide-oda forgatjuk, hogy átmelegedjenek.

6. Földimogyoróval, korianderrel, zöldcitromgerezddel és a maradék szójacsírával megszórva azonnal tálaljuk.

Ennek a receptnek az elkészítéséhez használjunk teflonbevonatú vagy nemesacélból készült wokot, mivel a tamarindpüré kémiai reakcióba lép a közönséges acélwok fémrészeivel, és csúnyán elszínezi az ételt.
Phad thai
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1779 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
Phad thai
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
cikkek