Zöldteás tésztasaláta bárányhússal és paradicsommal



Elkészítés:
1. A mustárt 1 evőkanál olajjal, 1 evőkanál ecettel és fél teáskanál borssal egy nagy, nem fémből készült tálban összekeverjük. Beletesszük a vékonyra szeletelt húst, és összeforgatjuk. Lefedjük, és 120 percre a hűtőbe tesszük.
2. A tésztát egy nagy lábos, forrásban lévő vízbe tesszük, és keveréssel szétválasztjuk a szálakat. Ismét felforraljuk, közben felöntjük a hideg vízzel, és ezt - valahányszor felforr - még háromszor megismételjük. Leöntjük róla a vizet, és hideg vízzel leöblítjük, majd egy nagy tálba tesszük.
3. A szójaszószt, mirint, szezámolajat, cukrot és a maradék balzsamecetet a só felével együtt összekeverjük, és addig kevergetjük, amíg a cukor elolvad. Az öntet felét hozzákeverjük a tésztához.
4. A hosszában félbevágott és ferdén vékonyra szelt uborkát és az 1 cm széles kockákra vágott paradicsomot a maradék sóval egy tálban jól összekeverjük, a korianderzölddel és az újhagymával együtt a tésztába tesszük.
5. Erős lángon felmelegítjük a wokot, beleöntjük a maradék olajat és körbefuttatjuk az edény oldalán. A húst két adagban a wokba tesszük, az adagokat kevergetés közben 2-3 percig pirítjuk, amíg a hús átsül és megpirul, ízlésünk szerint. A tésztasalátát elosztjuk a tányérokba, majd ráhalmozzuk a húst. Annyi öntetet csurgatunk rá, amennyi jólesik. Rászórjuk a szezámmagot és tálaljuk.