Zöldteás tésztasaláta bárányhússal és paradicsommal

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Zöldteás tésztasaláta bárányhússal és paradicsommal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 evőkanál mirin
2 nagyobb kockára vágott paradicsom
2 db uborka
40 dkg kicsontozott, szeletelt bárányborda
½ teáskanál bors
1 teáskanál
½ teáskanál kristálycukor
1 evőkanál pirított szezámmag
dl világos szójaszósz
dl balzsamecet
1 teáskanál csípős mustár
2 szál ferdén vékonyra szeletelt újhagyma
½ csokor friss korianderzöld
2 evőkanál olaj
1 teáskanál szezámolaj
10 dl hideg víz

Elkészítés:

1. A mustárt 1 evőkanál olajjal, 1 evőkanál ecettel és fél teáskanál borssal egy nagy, nem fémből készült tálban összekeverjük. Beletesszük a vékonyra szeletelt húst, és összeforgatjuk. Lefedjük, és 120 percre a hűtőbe tesszük.

2. A tésztát egy nagy lábos, forrásban lévő vízbe tesszük, és keveréssel szétválasztjuk a szálakat. Ismét felforraljuk, közben felöntjük a hideg vízzel, és ezt - valahányszor felforr - még háromszor megismételjük. Leöntjük róla a vizet, és hideg vízzel leöblítjük, majd egy nagy tálba tesszük.

3. A szójaszószt, mirint, szezámolajat, cukrot és a maradék balzsamecetet a só felével együtt összekeverjük, és addig kevergetjük, amíg a cukor elolvad. Az öntet felét hozzákeverjük a tésztához.

4. A hosszában félbevágott és ferdén vékonyra szelt uborkát és az 1 cm széles kockákra vágott paradicsomot a maradék sóval egy tálban jól összekeverjük, a korianderzölddel és az újhagymával együtt a tésztába tesszük.

5. Erős lángon felmelegítjük a wokot, beleöntjük a maradék olajat és körbefuttatjuk az edény oldalán. A húst két adagban a wokba tesszük, az adagokat kevergetés közben 2-3 percig pirítjuk, amíg a hús átsül és megpirul, ízlésünk szerint. A tésztasalátát elosztjuk a tányérokba, majd ráhalmozzuk a húst. Annyi öntetet csurgatunk rá, amennyi jólesik. Rászórjuk a szezámmagot és tálaljuk.

Zöldteás tésztasaláta bárányhússal és paradicsommal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1173 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
Zöldteás tésztasaláta bárányhússal és paradicsommal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
vegetáriánus ételek