Mongol báránysült

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Mongol báránysült
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg filézett bárányborda
6 szál újhagyma
2 gerezd zúzott fokhagyma
2 teáskanál frissen reszelt gyömbér
dl rizsbor
dl szójaszósz
2 evőkanál hoisin-szósz
2 teáskanál chiliszósz
másfél evőkanál hoisin-szósz
1 teáskanál szezámolaj
A tálaláshoz:
igény szerint párolt rizs

Elkészítés:

1. A fokhagymát, gyömbért, kínai rizsbort, szójaszószt, hoisinmártást és a szezámolajat egy nagy, nem fémből készült tálban összekeverjük. Beletesszük a csíkokra szelt húst, és jól összeforgatjuk. Folpack fóliával letakarjuk, és éjszakára bepácoljuk a hűtőben, időnként átforgatjuk.

2. Erős lángon felforrósítjuk a wokot, beleöntünk 1 evőkanál földimogyoró-olajat és körbefuttatjuk az edény oldalán. Beletesszük a 3 cm hosszú darabokra vágott újhagymát, és 1 perc alatt aranyszínűre pirítjuk. Kivesszük, az olajat a wokban hagyjuk.

3. Fogóval kivesszük a húst a pácléből, a páclevet félretesszük. Négy adagban, állandóan forgatva sütjük a húst, adagonként 1-2 percig, amíg megpirul, de még nincs teljesen megsülve. Minden újabb adag előtt ellenőrizzük, hogy nem kell-e hozzáadni egy kis olajat, és hogy a wok elég forró-e még. Visszatesszük az összes húst és a levét, az újhagymával együtt, és 1 percig pirítjuk, amíg a hús megpuhul.

4. Szedőkanállal kivesszük a húst és az újhagymát a wokból, és egy tálalótálra halmozzuk, a levét a wokban hagyjuk. Felöntjük a félretett páclével, a chilimártással, a külön kikészített hoisinmártással, és 3-4 percig forraljuk, amíg a mártás kissé besűrűsödik és szirupos lesz. A bárányhúsra merjük, jól összeforgatjuk, és párolt rizzsel tálaljuk.

Mongol báránysült
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1695 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
Mongol báránysült
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
pinterest