Fűszeres bárányhús padlizsánnal



Elkészítés:
1. Erős lángon felforrósítjuk a wokot, beleöntünk 2 teáskanál olajat és körbefuttatjuk az edény oldalán. Addig pirítjuk a hagymát, amíg megfonnyad és aranyszínű lesz, majd kivesszük a wokból.
2. Felforrósítunk a wokban 1 evőkanál olajat, és keverés közben, két adagban addig sütjük a csíkokra vágott padlizsánt, amíg megpuhul és aranyszínű lesz. Összegyűrt törlőpapíron lecsepegtetjük róla az olajat.
3. Újra felhevítjük a wokot, és beleteszünk 2 teáskanálnyi olajat. Két adagban, erős lángon, ide-oda tologatva sütjük a csíkokra szelt húst 2 percig, amíg megpirul és megpuhul.
4. Az összes húst visszatesszük a wokba a hagymával és a padlizsánnal együtt. Beletesszük a fokhagymát, chilit, a fűszereket, és 1 percig pirítjuk. Felöntjük a kókuszkrémmel és felforraljuk.
5. Belekeverjük a friss mentát és a petrezselymet, sózzuk, és frissen őrölt fekete borssal ízesítjük. Citromgerezdekkel tálaljuk.