Fűszeres bárányhús padlizsánnal

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Fűszeres bárányhús padlizsánnal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 evőkanál friss, apróra vágott mentalevél
2 és fél dl kókuszkrém
2 evőkanál őrölt kurkuma
1 evőkanál őrölt koriander
50 dkg padlizsán
60 dkg bárányborda
2 evőkanál apróra vágott petrezselyem
1 teáskanál őrölt fahéj
1 kisebb friss, apróra vágott piros chilipaprika
2 gerezd apróra vágott fokhagyma
1 fej finomra aprított vöröshagyma
A tálaláshoz:
igény szerint cikkekre vágott citrom

Elkészítés:

1. Erős lángon felforrósítjuk a wokot, beleöntünk 2 teáskanál olajat és körbefuttatjuk az edény oldalán. Addig pirítjuk a hagymát, amíg megfonnyad és aranyszínű lesz, majd kivesszük a wokból.

2. Felforrósítunk a wokban 1 evőkanál olajat, és keverés közben, két adagban addig sütjük a csíkokra vágott padlizsánt, amíg megpuhul és aranyszínű lesz. Összegyűrt törlőpapíron lecsepegtetjük róla az olajat.

3. Újra felhevítjük a wokot, és beleteszünk 2 teáskanálnyi olajat. Két adagban, erős lángon, ide-oda tologatva sütjük a csíkokra szelt húst 2 percig, amíg megpirul és megpuhul.

4. Az összes húst visszatesszük a wokba a hagymával és a padlizsánnal együtt. Beletesszük a fokhagymát, chilit, a fűszereket, és 1 percig pirítjuk. Felöntjük a kókuszkrémmel és felforraljuk.

5. Belekeverjük a friss mentát és a petrezselymet, sózzuk, és frissen őrölt fekete borssal ízesítjük. Citromgerezdekkel tálaljuk.

Fűszeres bárányhús padlizsánnal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1815 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
Fűszeres bárányhús padlizsánnal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
van itthon