Gyümölcsfagylalt
Elkészítési idő:
több mint 2 óra
Munkaidő: 50 perc
kis gyakorlattal elkészíthető
átlagos ár



Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. Keverjük össze egy edényben a tojások sárgáját, a cukrot, a tejet, a gyümölcsvelőt és a keményítőt.
2. Takarékon, állandó keverés mellett hevítsük forrpontig, majd azonnal vegyük le a tűzről, és állandó keverés mellett hagyjuk kihűlni.
3. A tejszínből a habfixálóval és vaníliás cukorral verjünk kemény habot, és adjuk a hideg gyümölcskrémhez.
4. Töltsük megfelelő formákba, és mélyhűtőben fagyasszuk le, miközben az első 2 óra során kétszer keverjük át.
A gyümölcsös, tojásos keveréket jobb vízgőz fölött kevergetve felmelegíteni, így biztosabb, hogy nem forr fel és nem csapódik ki a tojássárgája.