Fokhagymás bárányhús gombával és tésztával

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Fokhagymás bárányhús gombával és tésztával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg apró osztrigagomba
4 gerezd finomra aprított fokhagyma
8 fej vékonyra szeletelt sonkahagyma
30 dkg friss tojásostészta-lap
35 dkg kicsontozott bárányborda
20 dkg szeletelt csiperkegomba
vagy
20 dkg szeletelt szalmagomba
1 teáskanál
7 és fél dkg friss kínai metélőhagyma
2 evőkanál teriyakimártás
1 teáskanál frissen őrölt fekete bors
1 teáskanál barna cukor
A főzéshez:
másfél evőkanál olaj

Elkészítés:

1. A sonkahagymát, fokhagymát, olajat és cukrot 1 teáskanál sóval és a frissen őrölt fekete borssal egy nagy, nem fémből készült tálban összekeverjük. Beletesszük a vékonyra szeletelt húst, és jól megforgatjuk a pácban.

2. A tésztát forrásban lévő vízben 1 percig forraljuk, amíg a szálak szétválnak. Leöntjük róla a vizet és leöblítjük.

3. Erős lángon felhevítünk egy wokot, beleöntjük a főzéshez kikészített 1 evőkanálnyi olajat és körbefuttatjuk az edény oldalán. A húst három adagban, ide-oda tologatva, megpirítjuk, amíg szép barna lesz. Az adagok között újra felforrósítjuk a wokot, és szükség esetén öntünk még hozzá egy kis olajat. Kivesszük a húst a wokból.

4. Beletesszük a gombát kb. 2 teáskanálnyi vízzel együtt és 1 percig keverve sütjük. Hozzáadjuk az osztrigagombát, a teriyakimártást, és a hozzávalókat 1 percig forgatjuk. Lefedjük, és 10 másodpercig pároljuk.

5. Visszatesszük a húst a wokba a levével, a tésztával és a rövid darabokra vágott kínai metélőhagymával együtt. Állandóan mozgatjuk, hogy jól átmelegedjenek.

Fokhagymás bárányhús gombával és tésztával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1585 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
Fokhagymás bárányhús gombával és tésztával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
szótár