Fokhagymás bárányhús gombával és tésztával



Elkészítés:
1. A sonkahagymát, fokhagymát, olajat és cukrot 1 teáskanál sóval és a frissen őrölt fekete borssal egy nagy, nem fémből készült tálban összekeverjük. Beletesszük a vékonyra szeletelt húst, és jól megforgatjuk a pácban.
2. A tésztát forrásban lévő vízben 1 percig forraljuk, amíg a szálak szétválnak. Leöntjük róla a vizet és leöblítjük.
3. Erős lángon felhevítünk egy wokot, beleöntjük a főzéshez kikészített 1 evőkanálnyi olajat és körbefuttatjuk az edény oldalán. A húst három adagban, ide-oda tologatva, megpirítjuk, amíg szép barna lesz. Az adagok között újra felforrósítjuk a wokot, és szükség esetén öntünk még hozzá egy kis olajat. Kivesszük a húst a wokból.
4. Beletesszük a gombát kb. 2 teáskanálnyi vízzel együtt és 1 percig keverve sütjük. Hozzáadjuk az osztrigagombát, a teriyakimártást, és a hozzávalókat 1 percig forgatjuk. Lefedjük, és 10 másodpercig pároljuk.
5. Visszatesszük a húst a wokba a levével, a tésztával és a rövid darabokra vágott kínai metélőhagymával együtt. Állandóan mozgatjuk, hogy jól átmelegedjenek.