Újhagymás bárányhús

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Újhagymás bárányhús
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 szál apróra vágott újhagyma
60 dkg sovány bárányborda
75 dkg apróra vágott choy sum
½ teáskanál
2 evőkanál olaj
1 teáskanál szezámolaj
3 gerezd zúzott fokhagyma
1 evőkanál kínai fekete ecet
½ teáskanál fehér bors
dl szójaszósz
1 evőkanál rizsbor

Elkészítés:

1. A rizsbort és 1 evőkanál szójaszószt a fehér borssal és fél teáskanál sóval együtt egy nagy, nem fémből készült tálban összekeverjük. Beletesszük a csíkokra szelt húst, és jól megforgatjuk a pácban. Folpack fóliával letakarjuk, és legalább 10 percig a hűtőben pácoljuk.

2. Elkészítjük a mártást. A fekete ecetet és a szezámolajat 1 evőkanál szójaszósszal egy kis, nem fémből készült tálkában vagy korsóban összekeverjük. További használatig félretesszük.

3. Erős lángon felforrósítjuk a wokot, beleöntünk 2 evőkanálnyi olajat és körbefuttatjuk az edény oldalán. Beletesszük a kínai káposztát, rövid ideig keverve sütjük, majd hozzáadunk 1 gerezd összezúzott fokhagymát és a maradék szójaszószt, és folytatva a keverést, 3 percig pirítjuk, amíg éppen csak megpuhul, de még ropogós marad. Levesszük a wokot a tűzről, kivesszük a zöldségeket.

4. Törlőpapírral tisztára töröljük a wokot, majd nagy lángon újból felhevítjük. Beleöntünk 1 evőkanálnyi olajat és körbefuttatjuk, hogy az edény oldalát is érje. Beletesszük a bárányt két adagban, és erős lángon, kevergetés közben mindegyik adagot 1-2 percig pirítjuk, amíg szép barna lesz. Kivesszük a wokból.

5. Szükség szerint egy kevés olajat öntünk a wokba. Beletesszük az újhagymát, a maradék fokhagymát és 1-2 percig keverve pirítjuk. Ráöntjük a mártást, és 1 percig kevergetjük, hogy a többi hozzávalóval jól összeelegyedjenek. Visszatesszük a húst a wokba, és még egy percig kevergetve pirítjuk, amíg elvegyül és átmelegszik. Azonnal tálaljuk a zöldségkörettel.

Újhagymás bárányhús
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1221 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
Újhagymás bárányhús
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
twitter